Vriendjes

We gaan nog eens van reclame doen. Af en toe mag dat en als het voor iets is dat nog wreed leuk is erbij, waarom niet (en op voorhand sorry voor de kwaliteit van de foto’s, want mijne GSM geeft niet echt de beste kwaliteit).

Samen met een aantal andere bloggers-met-kleine-maar-niet-al-te-kleine-meisjes kreeg ik namelijk een mail met de vraag of ik vandaag met Anna (en Zelie, moest die nog geïnteresseerd zijn) de nieuw Lego Friends wou komen ontdekken. Het was vakantie, ik vind lego wel wijs, dus waarom niet. En zo antwoorde ik dat ik zou afkomen met Anna en Zelie (laat die stoere bijna-tiener houding u niet misleiden, in haar hart is ze nog een klein meisje).

We werden ontvangen met een glaasje cava in het Pantone hotel, een hotel dat gelijk speciaal ingericht is om Lego in te presenteren. Het kader kon dus niet beter, zeker niet toen we zagen hoe die nieuwe Lego eruit zag.

De nieuwe lijn is speciaal ontworpen voor meisjes en heeft dus een hele nieuwe kleurencombinatie. Vier jaar onderzoek ging eraan vooraf en in die vier jaar ontdekten ze o.a. dat meisjes dus wel degelijk graag bouwen, maar dat meisjes graag dingen bouwen om er daarna mee te spelen en, in plaats van dingen te herbouwen, ze liever dingen herinrichten. Een ander ‘probleem’ dat meisjes met Lego hadden, bleek de peetjes te zijn: meisjes konden zich niet indentificeren met de klassieke peetjes, ze waren niet reëel genoeg.

Het resultaat: een hele nieuwe wereld, Heartlake city, gebaseerd op het leven van vijf vriendinnen, elk met hun eigen karakter en interesses. De Legomeisjes zijn niet meer vierkant en redelijk abstract, maar zijn echte kleine meisjes met elk een eigen gezicht(suitdrukking), kledingstijl en kapsel. De bouwstenen hebben andere, nieuwe kleuren dan de klassieke (paars, roze, pistachegroen, lichtblauw, …) wat ze meer meisjesachtig maakt, maar zonder er een té roze meisjeswereld te maken. Elke vriendin heeft een specifiek huis/winkel en om het meer aantrekkelijk voor meisjes te maken heeft elke zaak/bouwdoos een hele hoop accessoires (strikjes, bloemen, diertjes, barbecue met alle benodigdheden, spiegels …

Er zijn veertien dozen met prijzen gaande van 6,99 € tot 74,99 €. Dertien van de veertien dozen stonden op tafel en waren reeds gemaakt. Na de voorstelling mochten de kinderen onmiddellijk met de nieuwe Lego beginnen spelen. Maar er waren niet alleen de paketten die reeds gebouwd waren, er waren ook een heel pak dozen die nog niet geopend waren en die de kinderen dus ter plekke zelf konden bouwen.

Eens de kinderen werden losgelaten op het nieuwe speelgoed bleek het een enorm succes. Er werd gebouwd, gefantaseerd, gespeeld, geherorganiseerd, … De kinderen vonden elkaar en staken hele verhalen ineen om deze dan uit te spelen.


Het was heel leuk om zien hoe Zelie er zo volledig in opging, maar terzelfdertijd kleine zus aanmoedigde om zelf te bouwen en hielp waar het kon.En de mama’s (en een enkele papa) die hadden een beetje tijd om te babbelen of moesten de kinderen helpen of konden, samen met de kinderen, genieten van het buffet (ik ga de eerste dagen die weegschaal toch eventjes vermijden).We hebben Olivia’s boomhut mee naar huis gekregen en de meisjes konden niet wachten om ze ineen te zetten. Ze staat ondertussen mooi op hun kamer, klaar om hele avonturen in te beleven.

De nieuwe lijn wordt gelanceerd op 1 maart en Anna verjaart op het einde van maart. Ik heb al zo’n vermoeden wat er op haar verlanglijstje zal staan.

8 thoughts on “Vriendjes”

 1. Dat ziet er inderdaad allemaal heel leuk en mooi uit.

  Ik vind het wel opmerkelijk dat ze nu de indruk geven dat ze iets compleet nieuws gelanceerd hebben met die lego voor meisjes, terwijl ze dat de voorbije jaren wel al hadden, nl. Lego Belville, waarmee mijn dochters vele, vele jaren gespeeld hebben. Met ook veel roze en paars en pasteltinten groen en blauw en beige (de combinaties vond ik niet altijd even geslaagd, maar soit) en een ander soort popjes dan bij de gewone lego, met beweegbare armen en benen, en zelfs stoffen jurken of rokken.
  Grappig.

 2. Neeneen. Ze hebben niet gezegd dat het helemaal nieuw is: ze hebben het ook over Belville gehad.
  Ik ken Belville niet, maar van wat ze zeiden, was dat iets dat minder bouwen was dan de klassieke lego, maar vooral, dat het niet (volledig?) compatibel was met de klassieke Lego. De poppetjes waren te groot, de bouwstenen waren anders.
  Deze ‘versie’ is ook gewoon compatibel met de klassieke lego, zodat je alle blokjes van de twee door elkaar kan gebruiken. De meisjes zijn iets groter dan de ‘vierkante’ ventjes, maar kunnen ook door de deuren van de klassieke legogebouwen.
  Dus nu kunnen de politiegebouwen naast het kapsalon staan en kunnen jongens en meisjes samen spelen en elkaars paketten door elkaar gebruiken.

 3. Ik heb als kind hééél veel met Lego gespeeld, maar ik weet niet of ik destijds gewonnen zou zijn geweest met deze ‘meisjes’lego. Het bouwen stond voor mij voorop, niet het strikje-roze-kapsel-gedoe. Dus, ik weet het niet, of dit zal helpen om meisjes over de streep te trekken om dingen te construeren.

 4. Pingback: Lego Friends |
 5. Mocht je op zoek zijn naar betaalbare LEGO: op Amazon UK/FR/DE zijn er regelmatig serieuze aanbiedingen, en vanaf €25 (of zelfs €15 bij Amazon FR) wordt die zelfs gratis aan huis geleverd, vaak inclusief tracking number van Taxipost.

  Vier keer per dag kijkt brickset.com bij Amazon UK/DE/FR (en ook Spanje en Italië, maar de aanbiedingen aldaar zijn minder interessant omdat er nog verzendkosten bijkomen — hoewel ook daar dan nog steeds interessante aanbiedingen tussen kunnen zitten) en dat resulteert in:
  – brickset.com/buy/UK/Amazon
  – brickset.com/buy/DE/Amazon
  – brickset.com/buy/FR/Amazon
  – brickset.com/buy/ES/Amazon
  – brickset.com/buy/IT/Amazon

Geef een reactie