Wijvenweek: één en al beauty, ikke

WijvenweekMensen die mij in het dagelijkse leven tegenkomen zouden mij nooit herkennen ’s ochtends: zo door een ringsken dat ik te halen ben, zo overdag. Perfect gekapt, make-up zodat ik er op mijn meest voordeligst uitzie, tot in de puntje gekleed…

Ne mens mag dan wel dromen, nietwaar. Mijn schoonheid komt van binnenuit (en zo zeveren we nog wat verder), kwestie om te zeggen dat ik er niet echt een punt van maak, van mijn uiterlijk.

Crèmekes: ik heb een ambetant (gezichts)vel dat neigt om te schilferen. Ik heb nu een crèmeke gevonden waardoor dat stopt en dat mijn vel ongelooflijk veel aangenamer doet aanvoelen, voor mijzelf dan, maar ik kan er de routine niet in krijgen om dat elke dag te gebruiken. Resultaat: de schilferkes komen regelmatig weer opduiken.

Parfum: sinds ik kinderen kreeg ben ik die gewoonte ook volledig afgeleerd. Ah ja, want het zou toch zoveel beter zijn voor dat boeleke om de mama te kunnen ruiken en niet een parfum_dat_de_mama_draagt. Als je dan nog een borstvoeding bijgeeft … Kort: acht jaar geen parfum gedragen en een goede gewoonte die ik had opgebouwd sinds ik alleen ging wonen (lees: in Gent op kot ging) was weggeveegd. De fleskes staan hier nog en ik gebruik die nog wel, maar alleen als er iets te doen is dus, en niet meer in het dagelijkse leven.

Make-up: vergeet het. Ik zie amper zonder bril en make-up opdoen met uw gezicht op 2 cm van de spiegel: I dare you. Lastig dat dat is maat. Zo voor een avondje uit wil ik mij nog wel eens de moeite getroosten, maar om dat elke dag te moeten doorworstelen … ik heb betere (lees: leukere) dingen te doen dat een half uur te staan knoeien om iets deftigs op mijn gezicht te kunnen zetten.

Kledij: dat is zo nog het enige waar ik af en toe op let. Sinds een paar jaar heb ik mijzelf weer gedwongen om niet alleen naar kinderkledij te kijken. Om ook eens voor mijzelf te kijken wat er in de rekken hangt. Hier en daar heb ik dus wel leuke outfits, vind ik zelf toch, en dus loop ik er niet (altijd) bij als een complete slons. Maar dat gebeurt ook nog wel hoor.

In het kort: ’s ochtends zie ik er hetzelfde uit als overdag, alleen met kleinere oogskes. Zeker tegenwoordig maar dat is gewoon omdat ik te weinig slaap 🙂

3 thoughts on “Wijvenweek: één en al beauty, ikke”

  1. Maar je haar zit toch goed elke dag en het heeft een mooi kleurtje! Dus… valt allemaal wel mee, hoor!

Geef een reactie