It never rains

Net een sms van mijn vriendin: ‘Het is zo zonde. Ik zou er nu voor jou moeten zijn ipv de aandacht zelf op te eisen’.

Moet dat? Het is niet omdat ik verdriet heb dat anderen geen problemen en verdriet meer zouden hebben. Ik heb haar geantwoord dat we er gewoon voor elkaar zullen zijn.

Maar een ongeluk komt nooit alleen. Net zoals toen mijn schoonvader gestorven is, lopen de zaken deze keer ook niet goed.

Eerst werk kwijt, dan Philippe, nu mijn vriendin en als kers op de taart een vernietigend rapport mogen ontvangen over mijn persoon in het kader van een sollicitatie. Ik voel mij 2 cm groot nu. En het klopt nog van geen kanten ook. Denk ik toch.

Soit. This too shall pass. Ja toch?

8 thoughts on “It never rains”

 1. kop op, San! Na regen komt zonneschijn (zeggen ze toch ;-)). En dat rapport is uiteindelijk maar de mening van een HR-verantwoordelijke he. Misschien klikte het gewoonweg niet.

 2. Pfffffft, een mens zou voor minder efkes zijn hoofd laten hangen. Maar neem het maar aan, this too shall pass en zoals nobutterfly zegt, ze weten niet wat ze missen…

 3. Komaan Sandra als moeder van 4 toffe kinderen en een leuke vent met “een hoek af” ga je toch niet twijfelen aan jezelf!!
  Het is inderdaad maar een “rapport” meer niet…

 4. Sandra
  Je bent een grote vrouw!
  Het is wellicht zo’n rapport dat dient om jou en de andere kandidaten neer te sabelen en om een ‘geparachuteerde’ kandidaat te helpen. Het zegt dus niet over jou. Laat je niet doen!

 5. Ze komen vaak hard aan die rapporten, zelfs als er een (grote) dosis waarheid in zit. Sowieso laten liggen, zeker nu, en eventueel wat later en met een andere blik nog eens naar kijken en zien of je er iets waardevols kan uithalen. Courage en ja, uiteindelijk zal het wel weer goed komen maar dat brengt nu wellicht weinig zoden aan de dijk. Blijven focussen op de mooie dingen van het leven en elke dag, hoe klein ze ook zijn. Net nu, zal je ze des te meer kunnen waarderen en er energie uit halen.

 6. Maar dat is juist mijn frustratie met dat rapport: er zit zo.goed als geen enkele waarheid in. Stukken van zinnen van antwoorden werden genomen om verkeerde ‘conclusies’ te trekken. Antwoorden op vragen werden ‘geïnterpreteerd’ alsof het antwoorden op andere vragen waren. Alles werd verdraaid. Het is echt alsof ik op een ander gesprek was.

 7. Het ligt er precies wel erg dik op dat ze een andere kandidaat moesten hebben, wel erg spijtig dat ze daarvoor jou moeten neersabelen met zo’n vernietigend rapport.
  Je titel is wel goedgekozen, ging onlangs bij Michel net hetzelfde zeggen toen ik las over het waterlek in jullie achterhuis, maar vond het gezien de omstandigheden geen gepaste reactie. Moed houden, al zal het met momenten niet makkelijk zijn.

Geef een reactie