Fieuw

‘De warmste dag van het jaar, schreef ik bij Gentblogt. Ah ja, want het zijn weer Gentse Feesten, dus voor mijn schrijfsels zult ge nu vooral daar moeten gaan kijken.

Maar ik heb blijkbaar te vroeg gesproken, want voor morgen wordt hetzelfde voorspelt en voor overmorgen nog een paar graden meer.

Versta mij niet verkeerd: ik klaag niet, of toch niet echt … veel. Vorig jaar zaten we op dit punt tijdens de Feesten met onze regenponcho aan bijna te verdrinken in de gietende regen. Als ik moet kiezen, geef dan maar elk jaar een hittegolf.

Langs de andere kant: een namiddag op de Korenmarkt zitten, zonder enige schaduw. Ik moet er u geen tekeningske bij maken. Het positieve aan het verhaal is wel dat je ’s avonds in je blote armen naar het vuurwerk kan gaan kijken. Zalig!

Maar net zoals de regen vorig jaar zullen we ook dit jaar wel overleven. We voorzien ons alleszins: heel veel water en fruit, een goede zonnecrême, een hoofdeksel en tussen de voorstellingen door De Schaduw opzoeken (en ik kan u zeggen dat dat een zeer druk bezochte plaats is).

One thought on “Fieuw”

  1. Wie op zoek is naar een studentenkot in Vlaanderen, moet daar jaarlijks bijna tweehonderd euro meer voor neerleggen dan vorig jaar. De afgelopen vijf jaar zijn studentenkoten gemiddeld een derde duurder geworden.

Geef een reactie