Londen baby

Er was ergens een aanbieding voor Michel om ergens naartoe te gaan, maar als het puntje bij paaltje kwam ging het niet door. No big deal, maar het probleem hierbij was dat hij al aan Louis gezegd had dat ze weg gingen. Ik zei hem dan maar dat hij het moest zeggen en hem eventueel maar een alternatief moest aanbieden.

Michel deed veel beter: hij stelde een 3-daagse naar Londen voor, niet met Louis alleen, maar met ons allemaal. Ge ziet dat van hier dat ik ertegen zou protesteren.

En zo stonden we woensdag om 5u op om om 6u37 onze trein te halen richting Lille Flandres om dan in Rijsel de Eurostar op te gaan richting Londen.

Met al zo een ganse maand zeer laat naar bed te gaan (lees: 2u tot 3u in de ochtend) en dan te kunnen uitslapen tot 11u, deed dat dus serieus pijn, zo om 5u opstaan. Gelukkig duurt de rit naar Londen net lang genoeg om nog wat slaap in te halen.

We kwamen aan rond 10u30 en hadden dus nog een bijna volledige dat ter beschikking. We vertrokken vrijdag om 17u en dat maakte in totaal dus toch twee en een halve dag om Londen te verkennen. Veel te kort dus, maar we hebben ze ten volle benut.

De eerste dag stond het British museum op de lijst. Daar een paar uur rondgelopen en dan uitgerust in de tuin op Russel Square waar de kinderen in de fontein speelden. Daarna hebben we het contact hernieuwd met een vriend van Michel die we in 20 jaar niet meer gezien hadden (en ondertussen lekkere hamburgers gegeten, niets fast-food maar zeer vers) en zijn we dan vooral vroeg in ons bed gekropen.

Dag twee ging richting Science museum (favoriet van de kinderen) en Natural History museum (dat we er meer hebben door gejaagd). Daarna was het weer tijd om een beetje te rusten, dus gingen we richting Hyde Park om te spelen in de Princess Diana Memorial Fountain en dan vooral in de waterpartij (ja, ik ook want het was nodig om mijn voeten te laten afkoelen na ongeveer 5 uur (of was het 6?) in musea te lopen). ’s Avonds hebben we dan een musical meegepikt, wicked!

De laatste dag stond er niets op het to-do lijstje, behalve Londen zelf verkennen. Op naar de gadget winkel dus voor Louis, richting Harrods om dat toch eens gezien te hebben vanbinnen (de ogen die de kinderen trokken, machtig, en eerlijk, het was mijn vijfde keer in Londen en ik was er nog nooit geweest), een wandeling door het centrum richting M&M winkel, oriëntatie nemen om Piccadilly Circus, en dan, voor het vertrek richting station, nog even uitrusten in Regent’s Park en daar met de eekhoorns ‘spelen’ (enfin: de nootjes uit de M&M’s halen en die voederen aan de eekhoorns. Dolle pret voor de kinderen en ze waren ook vreselijk schattig).

Zalige maar veel te korte vakantie dus. Maar het heeft deugd gedaan. Volgende keer wel wat langer uittrekken.

Geef een reactie