Keuzes maken of gewoon veranderingen

Onze vier gasten gaan al sinds zij kunnen naar de scouts. Louis is enkele jaren geleden gestopt, niet omdat hij het niet graag deed, maar omdat hij moest kiezen tussen scouts of animatietekenen. Voor hem was er eigenlijk weinig te kiezen aan: het werd zonder enige aarzeling animatietekenen en hij heeft er nog geen seconde spijt van gehad.

Jan stond dit jaar voor de keuze. Vorig jaar waren scouts en voetbal goed te combineren omdat de matchen meestal in de voormiddag vielen of zelfs op zondag. Dit jaar vielen al zijn matchen in de namiddag. Probleempje dus: of het was stoppen met voetbal of met scouts, en hij wou die keuze niet maken.

Ik heb jaren geweigerd om activiteiten in te plannen op zondag. Ik wou tenminste één stressloze dag in de week, één dag waarop niets moest en alles mocht, maar dit jaar had ik al gecapituleerd: Jan ging op zondagvoormiddag naar de balcontrole. Hier vlakbij is er een scoutsgroep die haar activiteiten heeft op zondag. Voorgesteld dus om van scouts te veranderen.

Jan was eerst een beetje wantrouwig bij de gedachte om te veranderen, maar kijk, dit jaar besloot Louis om ook opnieuw met de scouts te beginnen. Ze hebben elk een vriendin in die scouts zitten, en zo samen naar een nieuwe groep gaan, dat klonk al leuker.

Ondertussen zijn we meer dan een maand verder en ze amuseren zich zeer goed. Jan is dit weekend ook meegegaan op weekend en is dolenthousiast teruggekomen.

Weg met een rustige zondag, maar ook wel twee enthousiaste kinders. De opofferingen van het ouderschap zeker?

Geef een reactie