Knolselder

Mijn mama had een recept met knolselderij. Zalig lekker en niet moeilijk:
In een pot aardappelen in stukken, knolselder in stukken (ik doe altijd iets meer groenten dan patatten in mijn stoemps), water erbij tot patatten onder staan, laten koken, op lager vuur tot alles zacht is. Afgieten, door de passe-vite draaien (met een stamper lukt het echt niet. Dat heb ik al voor u uitgeprobeerd), afkruiden met peper en zout en naar smaak (veel) gemalen kaas (ik gebruik emmentaler, maar dat is eigen smaak) doorroeren. (Her)opwarmen in de oven of onmiddellijk opeten. Heel lekker met wild.

Tot nu toe was dat de enige manier dat wij hier knolselder aten. Tot ik vorige week Jamie Oliver op TV zag en hij maakte een gratin van aardappelen en knolselder. Dat zag er mij zo lekker uit dat ik het ook heb geprobeerd.

Ik moet toegeven: het was een redelijk succes bij de kinders en voor mij een volledig succes. Probeer maar eens uit. Wreed lekker.

One thought on “Knolselder”

  1. Wortels en knolselder in lange reepjes, olijfolie, peper en zout en een half uurtje in de oven aan 180 °C is ook bijzonder lekker

Geef een reactie