Stresslevels omhoog

Mei is ondertussen ook voorbij. De tijd vliegt. De twee oudsten zitten volop te studeren, of dat hoop ik toch.

Louis zijn rapporten sinds zijn Paasexamens zijn goed. Geschiedenis ging gestaag naar omhoog, geen flaters of uitschuivers meer. Het ziet er goed uit. Ook de klastitularis ziet geen problemen, toch niet als hij zo blijft voortdoen 😉 Maar examens zijn geen dagelijks evaluaties of toetsen, dus we zien wel.

Deze keer is het eigenlijk Zelie die mij het meest stress bezorgd. Niet dat ik mij zorgen maak om haar inzet, maar het kind is deze maand (jaja, in mei alleen) al 2 maal een week ziek geweest. Twee weken ziek, dus twee weken minder voorbereiding, want het was niet alsof ze de tijd thuis kon gebruiken om te studeren: 39°C koorts, dat is niet bevorderlijk voor de concentratie. Anderzijds, ze heeft goede punten over het jaar heen, zowel op gewone rapporten als op haar examens. We hebben een gesprek gehad met de school en de leerkrachten zijn op de hoogte. Maar ze is iemand die graag goed voorbereid is en er is momenteel dus een lichte paniek bij haar. Maar ik heb haar duidelijk gemaakt dat het doel is om ‘erdoor’ te zijn, niet fantastisch goede punten te hebben. Als ze het kan loslaten (de controle dus), zal het wel lukken.

Jan heeft ook examens, maar dat zijn eigenlijk eerder grote toetsen: het 5e leerjaar, dus dat (voor hem dan toch) nog genen stress en daar maak ik mij ook geen zorgen over.

Spannende tijden dus. Binnen een 4-tal weken weten we het.

Geef een reactie