Open monumentendag: kadoots

Marie van Walkie Talkie vroeg of ik zin had in een uitstapje komende zondag: het was toch open monumentendag.

Open monumentendag, daar ga ik meestal naartoe: er is zoveel te bezoeken en bekijken in Gent, we moeten daar geen inspanning voor doen. Meestal laat ik het wel afhangen van het weer, want als het te druilerig is blijf ik ook liever binnen.

Maar kijk, als je een extraatje kan krijgen om er een leuke wandeling van te maken, waarom niet. Zeker niet als er dan nog eens extra vriendjes in huis zijn, want dan hebben we geen excuus om binnen te blijven.

Open monumentendag in Gent staat dit jaar blijkbaar in het teken van het culturele themajaar ‘Gent Kleurt Oranje’ (n.a.v. het ontstaan van het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar geleden waar Gent toen ook toe behoorde). Er is een “Gent kleurt Oranje” stadsplan dat je door de straten van de stad gidst en zo ontdek je dan allerhande monumenten die gelinkt zijn aan de periode 1815-1830. Naast de Willemwandeling werd voor kinderen tussen 6 en 12 jaar een ‘Willemwandelboekje’ gemaakt, een doe-boekje dat kinderen spelenderwijs de belangen van het koningschap van Willem I en de daarbij horende monumenten doet ontdekken.

Dus, om te antwoorden op de vraag van Marie: uiteraard had ik zin.

En zo zat er vandaag dit in mijn brievenbus:

Het maaktde de kinderen ongelooflijk nieuwsgierig en dus liet ik ze maar even zweten vooraleer het open te doen. Maar kijk, het was een pakje vol, want omdat ik gezegd had dat er vriendjes zouden komen had Marie er een paar extra doe-boekjes bijgestoken.

WP_20150911_16_42_59_Pro

En zelfs een potlood. Een oranje potlood (het zijn de details waar ik soms zo blij van kan worden).

Het lijkt een heel parcours en geen flauw idee of we het allemaal zullen doen, maar vervelen zullen we ons alleszins niet.

Wordt zeker vervolgd.

Geef een reactie