Tentoongesteld

Louis kwam enige tijd geleden thuis: dat hij, met de rest van de academie, ging tentoonstellen in het S.M.A.K.

Het was wel niet echt duidelijk hoe dat exact ging gebeuren: elke afdeling had een thema, en elke student diende een werk in rond dat thema. In zijn klas animatietekenen was het thema ‘Spiegel zonder gezicht’. Hij dacht dat een aantal werken gingen uitgekozen worden per klas en dat die dan gebundeld gingen worden. Maar misschien ook niet.

De enige manier om het te weten te komen was dus te gaan kijken, want hé: mijn zoon (misschien) tentoongesteld in het S.M.A.K. Hoe wijs is dat niet?

Academie performance

Het was dus niet zoals hij gedacht had, maar eigenlijk wel wreed wijs: elke leerling van elke afdeling had dus effectief een werk ingediend, wat uitkwam op een kleine 1000 (? – correct me if I’m wrong) werken in alle vormen, stijlen, formaten, technieken, … die daar gegeven worden. Uiteraard was er in het S.M.A.K. geen plaats genoeg om alles op te hangen, dus hebben ze de werken tentoongesteld door middel van een performance: de leerkrachten presenteerden ze, de werken werden gefotografeerd en aan de ingang zo goed als onmiddellijk geprint in 20 exemplaren op mooi papier en in kleur. Iedereen kon dan een exemplaar meenemen en dat van alle werken die men mooi vond.

Leuk gedaan.

We hadden het bijna opgegeven om Louis zijn werk te zoeken: niemand wist wanneer welke klas gefotografeerd zou worden en toen we om 20.00u binnen gingen kon het dus al zijn dat zijn klas reeds gepasseerd was en dat zijn werk dus al meegenomen was door andere geïnteresseerden.

Maar we hadden wel tijd om ondertussen naar de performance te kijken en ook op het gemak naar Drawing/The bottom line te kijken, een ideale tentoonstelling voor een tekenaar als Louis. Ondertussen kwamen we ook een paar bekenden tegen zodat we ook nog een gezellige babbel konden doen.

Net toen we het wilden opgeven en naar huis gaan (het was toch al 22u) kwamen we Louis’ leraar tegen: of we zijn werk hadden want het was net gefotografeerd? Direct terug naar het onthaal dus en dan gewacht tot de print eruit kwam.

Een heel geslaagde avond dus: quality-time met de zoon, een leuke tentoonstelling, bekenden gezien én het werk van de zoon mee naar huis.

2 thoughts on “Tentoongesteld”

Geef een reactie