Gekozen

Vandaag infoavond/openschooldag nummer 4 gedaan met Jan.

Eén van de 4 scholen, school nr. 2, daar wou hij zeker niet naartoe. Ik was daar een beetje over verbaasd omdat de richtingen die ze daar deden wel iets voor hem waren en vooral: heel veel van zijn voetbalvriendjes gaan daar wel naartoe. Hij zou dus direct bij een grote bende bekenden zitten. Maar alhoewel hij het allemaal heel interessant vond, besloot hij dat dat toch geen school voor hem was.

De eerste school die we bezochten, daar had hij wel interesse in en school nummer 3 preek aan de top van zijn lijstje, tot hij vandaag op school nummer 4 toekwam. Een instant thuis-gevoel kreeg hij en na een paar minuten wist hij het al: hier wilt hij naartoe. Hij weigert zelfs om nog gelijk welke andere school te gaan bezoeken.

Volgende week is het inschrijvingsdag en de school is normaal gezien elk jaar volzet, dus we gaan eens kijken of het lukt om hem ingeschreven te krijgen, maar de school verzekerde ons dat het geen probleem zou zijn.

Blij dat ik daar vanaf ben.

Geef een reactie