Een concert op verplaatsing

Laten we beginnen met te zeggen dat de verplaatsing voor het concert van Coldplay meer, maar echt meer dan de moeite waard is geweest.

Ik vermoed dat ik één van de slechtste zitplaatsen in heel de arena had: een één-zittertje ergens bovenaan in de nok van de arena en vlak voor mijn neus, knal voor het midden van het zicht op het podium, een mega-geluidstoren.

Maar dat zijn allemaal details. Er waren altijd nog de grote schermen en uiteindelijk bleek dat ik het midden van het podium wel kon zien (en dus ook Chris Martin) omdat de geluidstoren toch net iets meer naar links stond, en zo heb ik niets moeten missen. Van uw plaats af gaan om ergens op de trappen te gaan kijken was namelijk geen optie: de stewards hielden alles goed in de gaten en iedereen moest mooi op/aan/voor zijn stoeltje blijven.

Bij de ingang kregen we allereerst dus onze parafernalia: een bandje en een schattige pin. Dus klaarmaken maar en dan afwachten.

Voor de rest was er niet veel meer over te zeggen dan dat het gewoonweg een fantastisch goed concert was. Het zat visueel ongelooflijk goed ineen, een fantastisch rockspektakel. De show stormde vooruit met de ene lading meezingbare hits na de andere: van hun oudste albums naar hun laatste en terug in de tijd. Zalig gewoon. En als je denkt ‘overdaad schaadt’: niet altijd dus. Vuurwerk, confetti, de show van de lichtgevende armbandjes, oprijzende ballonnen, lasershow, … we kregen het allemaal en nog veel meer en het was écht niet te veel.

Maar dus niet alleen was het visueel zeer sterk: auditief was het ook fantastisch en dat is toch nog altijd het belangrijkste. De mannen gaven zich volledig en dat voelde je ook in de zaal.

Voor de bis-nummers kwamen ze op een klein podium dat net naast de storende geluidstoren stond en zo zag ik ze nog eens van dicht(er)bij. Samen met Lianne Lahavas heeft Chris Martin dan nog een prachtig duet gedaan, een cover van Prince: Sometimes it snows in April.

duet

De foto’s doen het concert zeker geen eer aan, maar het is wat het is. Het geeft wel alleszins een klein beetje een beeld van wat er zoal te zien was.

Zoals reeds gezegd: de trip méér dan waard. We want more!

2 thoughts on “Een concert op verplaatsing”

Geef een reactie