Mieke is dead, long live Mieke

De (tijdelijke) nieuwe slogan van toch wel mijn favoriete winkel in Gent.

De winkel is dood, maar niet echt: enkel verhuisd. Van vlakbij in de Baudelostraat naar iets verder in de Burgstraat.

Uiteraard heb ik de hele overgang gevolgd op Facebook en in de lijve: we passeren toch bijna dagelijks in de Baudelostraat en we kennen de uitbaters inmiddels toch al redelijk goed. En ik heb mij meer dan tegoed gedaan aan de stockverkoop (kleedjes voor een appel en een ei, én ze stonden mij nog goed ook, what more can you want?).

navydress

Ik had ook gemerkt dat er een totale stijlbreuk ging zijn tussen de twee winkels, en was zeer benieuwd.

Vandaag dus officiële opening van de nieuwe winkel in de Burgstraat en het is zeer mooi geworden, mede dankzij de fantastische creaties en inzet van de vrienden van Moupila. De nieuwe inrichting past ook veel beter bij het concept van duurzaamheid, met o.a. een prachtige kast volledig gerecycleerd uit een oude plankenvloer en ‘afval’marmer en een in ere herstelde vloer.

Spontaan passeren en binnenspringen zit er niet meer in, maar het is de weg er naartoe meer dan waard.

 

Geef een reactie