Intro

As good a day as any om een weblog te beginnen: mijn 35ste verjaardag. Juist, ge zoudt het mij niet nageven, maar toch 🙂

Wie ben ik?

Partner, moeder, zus, dochter, nicht, werkneemster en vooral individu. Van dat individu zal hier niet echt veel tevoorschijn komen.

Mijn bedoeling hier is voornamelijk om over mijn kinderen te zagen. Voorlopig drie (Zelie °28.06.1999, Louis °13.04.2001 en Jan ° 18.02.2004), volgend jaar (hopelijk) vier (voorzien 06.04.2006). En voor ge het u afvraagt: GEEN ENKEL accidentje !!

Juist, ik ben sinds eergisteren 5 maanden zwanger en ben nu gepriviligeerd om eerste klas te reizen met de trein, een privilege waar ik gretig gebruik van maak. Ik werk nl. in Brugge (wonend in Gent) en geniet nu reeds twee dagen van de rust van eerste klas. Zeer aangenaam, zeker als het druk is geweest.

Nu, ’s ochtends is het altijd druk: drie kinderen kleden, eten geven en klaarmaken voor school gaat niet altijd van een leien dakje. Gezien de papa nogal vroeg naar zijn werk vertrekt, is er niet veel hulp van die kant en vandaar…

‘k Heb trouwens ook gemerkt dat deze zwangerschap toch iets zwaarder valt dan de andere: ben veel meer moe, heb veel minder geduld (ik besef het wel degelijk) en er wordt dus af en toe dus wel eens nerveus gedaan (om het zacht uit te drukken). De “ouderdom” zal daar dus wel mee te maken hebben …

De kinderen zijn trouwens schatjes, daar niet van. Zoals elk kind (en volwassenen) hebben ze hun nukken en kuren, maar ik kan alleszins niet klagen. Ik zal ze even proberen voorstellen. Vooral proberen want de karaktertrekken die ik hier opsom zijn toch maar beperkt.

Zelietje is een fantastisch meisje: zeer lief, behulpzaam, meelevend en intelligent. Een sterke wil en een geheugen als een zeef (ze moet toch iets van haar moeder hebben). Altijd klaar voor een helpende hand en een stevige discussie (ja, zelfs aan 6 jaar). De “oudste” en dus nogal dominant: ze (probeert toch) dicteert graag aan haar broertjes wat moet gedaan worden en hoe, maar ze is gelukkig niet dictatoriaal en luistert toch ook naar wat zij willen. Zeer open en extravert. Dus als ge iets wilt weten over ons en Zelie weet het, dan zult ge het ook direct weten. Ze is dol op (ballet) dansen en (ritmisch) turnen en is zeer lenig (iets dat ze geheel niet van mij heeft). Is dit jaar begonnen in het eerste leerjaar en vind het fantastisch om te leren lezen, rekenen en schrijven (waar ze trouwens zeer goed in is).

Onze Louis is een beetje van een raadsel: redelijk stil, ongelooflijk lief (kruipt bij iedereen direct op de schoot), lijkt meegaand maar met de nadruk op “lijkt”. Als hij iets echt (niet) wil, zal hij er niet van afwijken, maar anders heeft hij een houding van “zo lang het niet tegen mijn goesting ingaat, waarom niet?”. Een zeer goed speelkameraadje dus voor zijn zus 🙂 Ook een slim baaske, maar terwijl ge de evolutie bij Zelie zo kunt volgen, de stappen die ze doormaakt, lijkt het of Louis er telkens een aantal overslaat. Hij maakt vorderingen met (serieus grote) sprongen. Als hij bv. vandaag nog niet tot 3 kan tellen, telt hij morgen plots, zonder enige fout, tot 10. En hij maakt fantastisch mooie tekeningen (beter dan zijn zus, die trouwens ook heel mooi tekent). Een artiest in de dop ?? Hij is dol op knuffels van beesten. Hij heeft een nu al ongeveer een hele zoo (leeuw, flamingo, olifant, bever, zeehond, dolfijn, …) en als hij een cadeautje mag kiezen zit daar bijna gegarandeerd een knuffel bij (liefst dus van een dier). Introverter dan zijn zus (als je hem vraagt hoe het op school was, is zijn antwoord altijd “ik weet het niet”) maar niet gesloten.

Jan is een “kastaar”. De meest zalige baby ooit: sliep constant, altijd rustig, heel regelmatig in eten/voedingen, ge kon u niet idealer indenken … tot hij begon te lopen. Kwa karakterverandering kan het wel tellen. Hij is een zeer grote deugniet, probeert alles uit en staat u in uw gezicht uit te lachen als ge hem iets verbiedt. Zijn karakter neigt meer naar dat van zijn zus en als die twee samen spelen is er dus nogal veel geroep. Gezien hij nog niet echt praat moet hij zijn wil toch op één of andere manier laten kennen. Hij weet zeer goed wat hij wil en laat zich zeker niet doen door de ouderen. Integendeel. Hij houdt enorm veel van zijn tuutje (de ergste van de drie) en knuffelt zeer graag.

Van nummer 4 is nog niet veel te zeggen. Sinds de laatste controle weten we wat het geslacht waarschijnlijk zal zijn (de dokter was 90% zeker; de 10% twijfel was er omdat de navelstreng er een beetje voor zat) en wat we nu al zeker zijn is dat alles 100% in orde lijkt. Hij (= de baby, niet als in “hij”=de jongen) is zeer beweeglijk, meer dan de andere 3, dus dat belooft voor een “rustig” zwangerschapsverlof 🙂

Kortom, drie zeeeeeeer lieve kindjes en ik hoop hun karakters nog duidelijker te kunnen maken in de toekomst.

8 thoughts on “Intro”

  1. Welkom in blogland !

    Ik volg nu al een hele tijd Michels drudgeries, en het is bijzonder leuk om ook de andere kant eens te lezen.

    Ikzelf heb nog maar één kleintje (wie weet volgen er nog), en ook daar heb ik een soortement blog van, al is het direct in html en niet via een blogformat (geen RSS dus). Als je wil kan je het dagboek van Wolf erop nalezen op http://www.wolfdewaele.be. Veel ouders zeggen me dat het leuk is om te zien wat hen nog te wachten staat, of te herbeleven wat hun kinderen ook allemaal hebben uitgespookt.

    Ik volg Zelie, Louis en Jan met aandacht, en dus nu ook via jou 🙂

    Bedankt daarvoor 🙂

Geef een reactie