verjaardag

Een heel leuke verjaardag gehad gisteren. Het zit hem allemaal in kleine dingen, nietwaar.
’s Morgens eigenlijk niet zo heel goed begonnen, maar dan moet ik eerst de achtergrond geven en een beetje uitleggen hoe ik ineen zit.

Ik heb er een hekel aan om luidruchtig wakker gemaakt te worden. De wekkerradio staat bij ons aan mijn kant van het bed en staat net zo luid dat gelijk wie anders in de kamer er helemaal niets van hoort. Een soort fluister”mode”. Mijn lieftallige partner weet dit gelukkig dus heeft hij zich kunnen voorbereiden op mijn (voorspelbare) reactie toen hij mij wakker maakte met mijn verjaardagskado.

Komt daarbovenop dat onze Jan mij om 6u05 had wakker gemaakt. Routine oplossing gedaan: luid gehuil van Jan, ik tuutje gaan geven, gesust dat het nog nacht was en dat hij flink moest slapen en al sussend weer naar buiten. Nog 10 sec. gehuil en alles was weer stil.

Als ge dus om 6u10 weer in uw bed kruipt, en de wekker loopt 20min later af , zijt ge dus in een nogal rare state of mind (ik toch).

In plaats van met de wekker wordt ik dus wakker gemaakt met een enorm luide intro van iets Barry White’s achtig. Ik schiet dus in paniek recht, zie iets licht geven en denk dat het Michel’s computer is die tilt geslagen is (ik bril nl. en ben stekeblind zonder bril). Ik roep in paniek iets zoals “doe dat uit, zet dat af, zoet, doet dat af, wordt wakker, doe dat uit” zolang tot die intro gedaan is en ik plots besef dat ik mijn wederhelft iets hoor kraken dat machtig goed op “happy birthday” lijkt. Dan besef ik pas dat ik naar een cd-tje luister volledig gemaakt en samengesteld door Michel met allemaal schattige (zij het wat aparte) verjaardagliedjes op. Het cd-tje werd afgespeeld op mijn verjaardagskadootje: een gloednieuwe wekkerradio inclusief cd speler. Mijn hartje smolt … voor zover dat mogelijk was met een hartslag van 180, maar enfin. Het smolt niet zozeer voor de wekkerradio (die wel broodnodig was want de oude was stilletjesaan de geest aan het geven en waar ik effectief zeer content mee ben … niet zoals de broodrooster van weleer zoet đŸ™‚ ), maar wel voor de cd. Ik heb er trouwens de hele dag relgelmatig naar geluisterd. Zeer leuk kado dus. ‘k Heb ook nog een extra kadootje gehad, maar dat valt onder censuur, dus gaan we daar niet over uitweiden.

Dan de twee oudste gaan wakker maken. Heel uitzonderlijk waren ze rap uit bed en kwamen ze lopen om mij een zoen te geven en gelukkige verjaardag te wensen. Leuk om weten dat ze het nog niet vergeten waren (ook al had ik ze het hen de dag voordien gezegd). Van Jan geen speciale reactie, maar wat wilt ge.

Op het werk veel e-mailtjes en telefoontjes gehad en dan ook veel gelukwensen via Michel zijn blog. De sfeer op het werk was ook aangenaam en er waren geen stresserende situaties, dus dat telt ook voor een aangename dag.

’s Avonds was het dan de jaarlijkse kerstdiner met het werk en het was zeer aangenaam: leuk gezelschap, toffe babbels en fantastisch lekker eten (voor de geĂƒÂ¯nteresseerden: Parkrestaurant in Brugge aan het Astridpark). En toen ze met het desert kwamen hadden de mensen van het restaurant er een kaarsje op gezet en begon iedereen te zingen. Goed dat ik niet echt de neiging heb om te blozen want anders had ik eruit gezien als een tomaat.

Al bij al een leuke verjaardag dus.

Voor herhaling vatbaar.

3 thoughts on “verjaardag”

  1. Ha, het is dan toch goed afgelopen! Ik had Michel aangeraden om toch maar een helm of iets dergelijks op zijn hoofd te zetten want ik had gedacht dat je de wekker naar zijn kop ging gooien… (ik zou het gedaan hebben, huhu)
    Euwhja, Uw wederhelft heeft me de avond ervoor een kleine sneakpre-‘hear’ laten horen, lachen!

Geef een reactie