Wild

Als ik de kinderen ’s avonds afhaal zijn ze nogal wild.

Normaal, denk ik: de meeste kinderen die ik ken worden actiever naarmate ze meer moe worden.

Een andere factor is, vermoed ik, het feit dat ze elkaar de hele dag niet zien en dan heel enthousiast zijn bij hun “reünie”. Want alhoewel Zelie en Louis op dezelfde school zitten (Sint-Barbara college, wreed content van), zijn het lagere en de (eerste twee) kleuterklassen niet in hetzelfde gebouw gelegen. Jan zit in de peutertuin (Ter Leie, ook wreed content van) op nog een heel andere plaats.

Veel over en weer gerij dus voor mij gezien Michel geen rijbewijs heeft.

Er wordt ’s avonds nogal dus veel gesust en gezegd dat het wat kalmer aan moet, wat zo’n 5 minuten werkt … als het al zo lang is.

Op woensdag is het iets beter: Zelie en Louis worden in de namiddag dan opgevangen door mamie (nog meer content van) zodat ze elkaar al een tijdje zien. Als ik ’s avonds met Jan toekom is het hek dan meestal weer van de dam, doch niet zo erg als andere avonden heb ik de indruk.

Er is dus hoop op beterschap: maar 5 jaar meer en dan zitten ze alle vier samen en heb ik maar één afzetplaats meer, en nog maar 3 jaar en het zijn maar twee stopplaatsen meer.

Niet lang meer, dus (zegt de eeuwige optimist :)).

6 thoughts on “Wild”

  1. of als ze uiteindelijk toch nog in verschillende scholen terechtkomen en dan die buitenschoolse activiteiten, alles ergens anders of/en op andere tijdstippen die elkaar met een half uur overlappen, aiaiai

  2. Ja, twee kinderen is alles maal twee, vier kinderen is alles maal vier. Bij ons schelen ze gelukkig allemaal wel veel in leeftijd zodat de groten nu overal zelf naartoe kunnen. Maar als ze groter worden willen ze sowieso toch al niet zoveel meer doen, dus dat lost zichzelf op.

    Zeg en wanneer verjaart Michel weer? Ik zou hem een abonnement voor de rijschool cadeau doen!

Geef een reactie