’t is weer van dattem

De sleepbrigade is weer van wacht in onze straat. Ik heb ze de eerste keer sinds lange tijd weer gezien vorige week op Louis zijn feestje.

Het parkeren in de straat is hier nl. zeer beperkt:

  • alleen bewoners mogen hier parkeren
  • er mag alleen op de aangeduide parkeerplaatsen geparkeerd worden (dus ik mag bv. ook niet meer voor mijn poort staan)
  • én de eerste parkeerplaats in de straat is voor gehandicapten, dus daar mogen logischerwijze alleen auto’s met een geldige kaart staan.

En het is dat laatste punt dat vandaag en vorige week problemen geeft. De parkeerplaats is nl. wel aangegeven, maar niet op de grond: enkel met een bord. Op de grond staat enkel een P en niet het logo voor gehandicaptenparking, noch is de plaats blauw geschilderd.

Ik moet toegeven: ik had het ook gemist. Voor de herinrichting van de straat tot woonwijk was daar een gehandicaptenplaats, maar ik had niet gezien dat het dit opnieuw geworden was. En voor het feestje van Louis heb ik mijn auto daar ook af en toe geparkeerd. Sindsdien niet meer.

Op de dag van Louis zijn feestje stond daar dus een auto die maar aan de eerste twee van de drie voorwaarden voldeed: geen gehandicptenkaartje dus. Vanavond stond op daar dus weer een auto zonder kaartje en dus was de politie hier weer om hem weg te laten slepen. Die mensen gaan vanavond een niet zeer aangename verassing krijgen.

Een niet zo aangenaam einde aan een avondje uit, zou ik zo denken.

3 thoughts on “’t is weer van dattem”

  1. Er woont dus iemand in jullie straat die die gehandicaptenparkeerplaats nodig heeft? Want anders is ze toch overbodig, of niet, als er alleen bewoners mogen parkeren?

  2. Er is iemand in de buurt met een gehandicaptenkaart … of die was er toch tot enige tijd geleden. Er is sprake van om te vragen de plaats op te geven. We zien wel.

Geef een reactie