Extreme breastfeeding

Vandaag op Vitaya een programma gezien over borstvoeding geven aan oudere kindjes … de oudste was 8 jaar.

Ik zie het mezelf niet zo rap doen, maar op zich heb ik er niets op tegen: ’t is gezond dus ik zie niet echt in wat er mis mee is en als de kinderen er zich goed bij voelen, waarom niet. Vele “oudere” kindjes stoppen blijkbaar zelf spontaan als ze er genoeg van hebben, dus waarom niet wachten tot het kind het zelf aangeeft?

Waar ik wel een probleem mee had is dat de vrouwen die ze toonden de borst eerder gebruikten als fopspeen: om te troosten, om in slaap te vallen, uit verveling, … Het resultaat was dat die kinderen aanlagen op elk moment van de dag en dàt vind ik niet zo gezond. Uiteindelijk is (voor mij toch) borstvoeding euhm … voeding, eten, en wij eten toch ook niet constant de hele dag door.

Bij mijn kinderen is de borstvoeding een beetje vanzelf gestopt, zijnde de productie bij mij. Het lag dus niet aan enige keuze bij de kinderen. Gezien de kinderen eigenlijk respectievelijk vier, drie en een half en vijf en een half maanden waren was dat ook niet echt mogelijk 🙂 Heeft er hoogstwaarschijnlijk mee te maken dat ik na die tijd opnieuw (voltijds) begon te werken.

We zullen zien hoe lang ik het deze keer zal trekken.

2 thoughts on “Extreme breastfeeding”

  1. Ik heb dat ook gezien! Dat meisje van 8 jaar vond ik toch wel een beetje raar en het lijkt me ook lastig als moeder om daar nog altijd rekening mee te moeten houden!

  2. Ha tiens, en ik die dacht dat jullie maar kindjes bleven krijgen omdat Michel verslaafd was aan die ‘powermilk’ van jou, ha!

    (Ehja, flauw grapje…;-)

Geef een reactie