One on one

Er wordt gezegd dat, als je verschillende kinderen hebt, het goed is om met elk van hen afzonderlijk iets te doen, ze ‘one on one’ time te geven.

Zolang ze echt klein zijn is dat nogal moeilijk, maar eens ze wat groter zijn en een interesse krijgen die je kan delen lukt dat al beter.

Dus heb ik nu de eerste stap gezet. Zelie heeft leren zwemmen op school en vanaf vandaag hebben we ons voorgenomen elke vrijdag te gaan zwemmen: de meisjes ondereen. Alle meisjes in ons huishouden want voorlopig gaat Anna ook nog mee … tot zij haar nacht zal doorslapen.

Onze eerst keer vanavond was leuk. Zelie zwemt nog niet heel erg goed, maar wat wil je: het is pas sinds woensdag dat ze zonder enig hulpmiddel zwemt. Het komt er nu alleen op aan om veel te oefenen en dat hebben we vanavond ook gedaan. Naast het zwemmen hebben we ook gespeeld natuurlijk, anders zouden onze uitstapjes niet al te lang duren denk ik.

Voor een persoonlijk verslag van Zelie kan je altijd hier luisteren 🙂

Vanaf volgende week ga ik het indelen in een beetje zwemmen met Zelie, zelf ook een beetje zwemmen en dan nog samen spelen. Zo krijg ik ook nog wat beweging (en zwemmen zou goed zijn voor de rug, dus twee vliegen in één klap).

Hoe het met de jongens zat? Jantje zat op tijd in zijn bedje en Louis had een ‘one on one’ met papa. Hoe dat geweest was zal ik morgen wel horen.

Geef een reactie