Controle op twee maanden

Vorige donderdag voor de controle na 2 maand opnieuw bij K&G.

Ons meisje groeit gelijk kool:

  • gewicht: 5kg410gr
  • lengte: 59,5 cm
  • hoofdomtrek: 39,5 cm

Voor een vergelijking: klik hier.

Opnieuw een controle van kop tot teen door de kinderarts en zij heeft ook gezien dat Anna te veel naar één kant kijkt. Haar hoofdje is op die kant ook een klein beetje afgeplat, dus veel op haar buik leggen als ze wakker is zei de dokter. Anders doet ze het prima. Alles is supergoed.

Van dat teveel naar een kant kijken wisten we al en daar doen we al iets aan, maar dat op de buik liggen … Dat is zeer vermoeiend voor babies en ik doe dat dus alleen zolang Anna aangeeft dat ze het niet te lastig vind. De buiklig is trouwens sowieso goed voor de ontwikkeling van de nekspieren (en nog een paar andere die ik niet zo direct weet, armspieren ook vermoed ik) dus dat deed ik al regelmatig.

Daarnaast heeft ze ook haar eerste vaccinatie gehad. Anna heeft eventjes geweend maar het was onmiddellijk voorbij. De dag nadien heeft ze geen koorts gehad of niets (net zoals haar broers en zus) dus dat was ook een gemak.

Volgende controle begin juli.

4 thoughts on “Controle op twee maanden”

  1. Daar begin ik mee met de volgende controle.
    Ik heb er lang over nagedacht want geen van mijn drie andere kinderen heeft het ooit gehad, maar de verpleegster legde uit dat er, bij het vaccineren tegen één soort ziekte, andere dan meer opkomen. Dus heb ik nu uiteindelijk besloten het toch te doen.

  2. Jullie spruit groeit inderdaad als kool! Ze is de onze al ruim voorbij gestoken 😉
    We zijn vandaag ook nog eens langs K&G geweest. 13,5 weken: 5kg09, voor de rest is de onze ongeveer ’t zelfde als Anna.

Geef een reactie