Warm

Ik weet eigenlijk niet hoe warm het is (30 °C? Meer?) maar het is alleszins geen weer om enige activiteiten te ondernemen.

Deze voormiddag, dus nog niet op het warmste van de dag, ben ik (te voet) met de kinderen tot bij de groentenboer en de beenhouwer gewandeld. Op zich geen fantastisch zware opgave: beiden bevinden zich om maximaal 5 minuten afstand van bij ons, maar vandaag… Pffff.

Tegen dat we bij de groentenboer buiten waren begon ik al buiten adem te geraken en tegen dat we bij de beenhouwer aankwamen kon je me bijna bijeen vegen in een potje: ik stond ter plaatse te smelten.

De kinderen daarentegen … Ik heb zo de indruk dat het hen niet zo affecteert. Zij puften tenminste niet zo. Anderzijds, zij moesten ook geen dubbele buggy voortduwen met twee kinderen in 🙂

Voor de rest van de dag zijn we dan ook niet meer buiten geweest. De oudsten hebben een beetje TV gekeken terwijl de kleinsten (en ikke) een dutje deden. Uiteindelijk vanavond de moed bijeen geraapt om toch nog te gaan winkelen. Het was al een beetje afgekoeld en dus doenbaar. Vooral met de wind erbij.

Enerzijds nog zo erg niet: na de Gentse Feesten moeten we allemaal een beetje recupereren, maar anderzijds. Het is Michel zijn laatste week vakantie en als we nog een uitstapje willen doen mag het een beetje koeler worden, anders is het niet te doen.

Nu, vanaf overmorgen geven ze iets koeler weer, dus wie weet zijn we vrijdag even weg.

Geef een reactie