Tandartsbezoek

Een toeval maar vandaag zijn wij voor de jaarlijkse controle naar de tandarts geweest.

Het was voor Zelie al het vierde jaar, voor Louis het derde jaar en de eerste keer voor Jan. Ze waren alledrie zeer flink en doodbraaf.

Louis zijn vorige tandartsbezoek is nochtans niet zo leuk geweest: hij was op school gevallen en zijn voorste tand diende eerst ontstekingsvrij gemaakt worden en daarna ontzenuwd te worden. Verschillende bezoeken aan de tandarts die niet zo aangenaam waren: verdoven, boren, zuigen, slijpen, weet ik veel wat nog allemaal, allemaal met wijd opengesperde mond en nogal lang durende. Onze Louis lag daar doodkalm in de zetel en gaf geen kik. Geen enkele keer. Hij was geen moment bang en zeker niet bang om terug te gaan. Ongelooflijk.

Vandaag dus ook geen probleem. Hij wou zelfs als eerste gaan. Braaf in de zetel en mooi zijn mond open. Gezien hij de laatste weken af en toe klaagt dat dat specifieke tandje pijn doet moest er ook een fotootje genomen worden en ook dat was geen probleem … ook al moesten het uiteindelijk vier keer overgedaan worden gezien het spel niet werkte.

Diagnose: waarschijnlijk zijn definitieve tand die duwt tegen de melktand. Gezien het niet constant pijn doet raadt de tandarts aan af te wachten. Als het meer pijn begint te doen kan hij alsnog trekken, zoniet zal de tand vanzelf uitvallen als de tijd er is.

Volgende aan de beurt was Jan. Flink in de zetel en ook braaf zijn mondje open. Hij moest dan zijn mondje een klein beetje dicht doen maar niet helemaal en dat deed hij ook zonder probleem en uiteindelijk zijn tandjes op elkaar zetten. Hij heeft momenteel een kleine overbijt door zijn tuutje dus dat moet zo rap mogelijk weg, maar anders is alles pico bello in orde.

Ten slotte was Zelie aan de beurt en dat was het snelst voorbij: in de zetel, kijken, alles in orde en er direct weer af.

Dus drie kindjes met gezonde tandjes. Meer moet dat niet zijn.

Als laatste mocht ik gaan. Duurde een beetje langer want voor het eerst in mijn leven had ik tandplak en dat moest weggekuist worden. Maar voor de rest ook alles in orde.

We zijn er weer van af voor een jaar. Hopelijk toch đŸ™‚

One thought on “Tandartsbezoek”

Geef een reactie