Wie heeft de sterkste wil?

Tja, dat is de vraag hier momenteel: ik of Anna?

Volgend weekend zouden Michel en ik een weekendje samen kunnen doorbrengen. Voor mijnen nieuwjaar heeft mijn schatje mij een gastronomisch weekend kado gedaan en dat hebben we vastgelegd op het laatste weekend voor ik weer moet gaan werken.

Alle kinderen hebben een ‘onderkomen’ gevonden, maar dat zou sowieso geen probleem geweest zijn. Hebben we al gezegd dat we brave kinderen hebben? En het zijn stuk voor stuk hartedieven, dus kandidaten genoeg.

Nu probeer ik al twee weken aan een stuk om Anna te laten wennen aan een fles. Vorige week leek het te lukken. Ik kolfde een 50cc af en dat werd haar dan per fles aangeboden. Het ging zeer traag en niet van harte, maar het ging.

Deze week is madam van gedachte veranderd: ze weigert pertinent. Al drie dagen op rij dat we haar een fles proberen geven en noppes. Krijsen en tieren van de honger maar van de fles drinken: vergeet het.

Vandaag heeft mijn vriendin het gedurende een klein half uur geprobeerd en uiteindelijk heeft ze 20cc gedronken … om daarna weer te weigeren en opnieuw te beginnen krijsen. Uiteindelijk heb ik dus maar (weer) toegegeven.

Nog 7 dagen heb ik om haar van gedachte te doen veranderen of anders wordt ons romantisch weekend met twee een niet zo romantisch weekend met drie, zeker nu Anna ook genen goede slaper is 🙁

10 thoughts on “Wie heeft de sterkste wil?”

 1. Sandra ik herken dat !Ik heb dat meegemaakt dat gekrijs en alle speentjes geprobeerd.Niets hielp…ik gaf dan voort …Nu als ze een jaar was heb ik bij mij moeder edaan en het ging!!!!Ze wou alleen uit een glas melk drinken was wel al een jaartje he !!!Ik zou genoeg afkolven ……en in een andere omgeving en van den honger zal ze wel plooien hoor!!!Maar stop je dan met borstvoeding?maar geniet van je weekendje !!!!!!

 2. Klinkt bekend in de oren. MAAR!! Bij ons is ’t gelukt. Ons Fien krijgt sinds 10 juli fruitpap en sinds begin augustus ook patatjes.
  Wat heeft dat er nu mee te maken hoor ik u denken? Maar sinds ze het lepeltje goed gewend is, drinkt ze ook van de fles. Begin augustus nog eens getest, en ja hoor! Het masjeert!
  Af en toe krijgt ons juffie dus een fles en binnenkort komt er volgens mij zelfs geen borst meer aan te pas.

 3. Klinkt inderdaad bekend: naar het schijnt heb ik fopspenen nooit gewild, en bij de overschakeling naar flesvoeding drie dagen geweigerd om ook maar te proberen. Ik wil je niet ontmoedigen, maar mijn moeder heeft mij na drie dagen -orders van de bijgeroepen kinderarts, die mij tot zijn ontsteltenis blauw zag worden van koleire-, terug borstvoeding moeten geven tot ik aan de fruitpap toe was. Soep werd ook systematisch uitgespuugd, puree met groenten ging wel vlot. Erfelijk, misschien:Michel soep geven was meteen dekking moeten zoeken. Hij mikte duidelijk op de muren. Oplossing: een enorme schort voor al wie in zijn “schietlap” stond. Als je belooft stand-by te zijn om de hoek, wil ik wel eens proberen, maar zonder garantie…

 4. Tijdens de Gentse Feesten dronk ze af en toe water maar ook niet van harte. Eigenlijk hetzelfde als bij de melk vorige week: de ene dag wel, de andere niet.
  Bij Jan lukte het ook pas toen hij vaste voeding kreeg, maar Anna krijgt nu al een week fruitpap (niet zonder succes) maar een fles mag ik dus vergeten.
  Echt stoppen met de borst wil ik niet, ik wil alleen dat ze ook ergens anders (en dus van iemand anders) eten/melk kan krijgen: binnen twee weken moet ze naar de onthaalmoeder en als ze niet van een fles drinkt weet ik niet hoe dat dan kan …

 5. Ok dus ik sta er niet zo goed voor als ik het begrijp (voor de lezers: ik ben de trotse meter van Anna EN babysit van volgend weekend), als ik het goed samenvat heb je maar twee opties:

  optie 1: ze krijgt borstvoeding via een fles maar weigert die te nemen
  oplossing 1a: infuus laten steken?
  oplossing 1b: poedermelk proberen?
  oplossing 1c: ik nepborsten omdoen met jouw melk erin 😉
  oplossing 1d: laten krijsen en hopen dat ze inziet dat het echt wel goed zou zijn haar flesje te nemen

  optie 2: ze meenemen

  wanneer haar papa mijn oplossingen leest, denk ik dat de kans klein is dat ze nog mag komen. Voor alle twijfelaars, ik ben zelf mama van drie kleine kinderen, dus bovenstaande oplossingen zijn met een knipoog bedoeld.

  Sandra, Anna is steeds welkom huilen of niet; slapen of niet..

 6. An: ik ben er zó gerust in dat het bij u niet mis kan lopen, echt serieus.

  Kan er niet iets geregeld worden met plastiekzakken in een soort BH, met een tuutje erin gemonteerd? een derde tepel of zo?

 7. Zit met hetzelfde probleem. Ook al 2 weken bezig. Het blijft een ramp. Ik zie dat oo k niet goed zitten. ze krijst al als de fles in haar zicht is. ze is nog maar 4 maand; groentpap begint te gaan ( vandaag toch). Het rare is dat ze bij ons mama dat vorige week 1 x gedronken heeft; de 2de dag noppes, de derde dag nog erger. OOk met borstvoeging erin geprobeerd; alle soorten tutjes ( avent, doddi,) gene avance. HEEEEEEEEEEELP. Ik zie het niet goed zitten.

 8. @ Karin: misschien een pauze inlassen van een week of twee en opnieuw eens proberen. En eigenlijk is het geen probleem als je weet dat ze van een fles kàn drinken want als ze de techniek zelf onder de knie heeft zal ze uiteindelijk wel drinken. Ik zou me pas zorgen maken als ze niet zou weten hoe van een fles te drinken (sommige babies krijgen die techniek niet echt onder de knie).
  Anna drinkt nu zonder enig probleem van de fles (nog altijd borstvoeding erin, daar niet van, maar ik heb nog niets anders geprobeerd ook). Ze heeft dat bewuste weekend bij haar meter doorgebracht en de eerste dag was blijkbaar geen succes, maar vanaf de tweede dat gaf ze toe. Toen zag of hoorde ze mij ook niet gedurende bijna twee volledige dagen, misschien dat het daardoor is. Ik vermoed dat ze de link moeten leren leggen van fles en ‘andere persoon’.
  Bij de onthaalmoeder drinkt ze nu zonder problemen maar sinds een goede week wil ze ’s avonds haar flesje niet meer (volledig) drinken bij mij: alleen de borst. Maar ik maak er geen probleem meer van: bij mij de borst (zo blijft de productie ook goed op pijl) en bij iemand anders een fles.
  Kwa tuutjes: zoek eens een rubberen in plaats van een siliconen of het is dat je dat ook al geprobeerd hebt?

Geef een reactie