Sociaal

Ik had me voorgenomen dat, eens Anna een beetje minder afhankelijk was van mij (m.a.w. dat ze de nacht doorsliep zonder probleem), ik eraan zou beginnen om eindelijk weer een beetje van een sociaal leven op te bouwen.

Na zeven jaar kinderen is dat wel nodig.

Want het grote probleem is niet zozeer dat ik mijn vrienden ‘vergeten’ ben eens ik kinderen begon te krijgen. Eerder dat ik eigenlijk, al voor ik kinderen had, nooit zoveel (echte) vrienden gehad heb. Die vrienden heb ik nog steeds maar ze wonen nogal ver om een leuk/regelmatig sociaal leven mee uit te bouwen.

Een van de dingen die ik de afgelopen jaren gedaan heb om toch een beetje onder de mensen te komen is mij een beetje te engageren op school als klasafgevaardigde. Drie vergaderingskens per jaar, dus niet overmatig belastend, en leuke mensen ontmoeten, kleine projectjes doen.

Een ander iets is ‘het project‘ van mijn wederhelft waardoor we een hele pak leuke, interessante én toffe mensen hebben leren kennen, waardoor we dus al eens meer onder de mensen komen en waar ik af en toe ook eens een kleine bijdrage lever.

Maar ik wou ook iets van ‘mijzelf’ en dus heb ik mij dit jaar kandidaat gesteld om bij het bestuur te gaan van de oudervereniging van de school van onze kinderen. Dit vraagt al wat meer engagement (maandelijks vergaderen i.p.v. drie maal per jaar, engageren in ‘werkgroepen’…) en op die manier leer je de mensen toch al wat beter kennen.

Gisteren was het dan Algemene vergadering waarbij de nieuwe bestuursleden werden verkozen, en ik ben erbij. Joechei. Niet dat dat zo moeilijk was: uiteindelijk waren er maar zoveel kandidaten als er plaatsen waren waardoor er eigenlijk geen verkiezingen waren, maar toch 🙂

Na de vergadering was er een zeer interessante toespraak van prof. Peter Adriaenssens en alles eindigde bij een receptie, waar ik toch wel verplicht was om naartoe te gaan. Als nieuw lid van het bestuur moest ik immers met de andere leden een beetje nader kennis maken, wat ook gelukt is.

Het lijkt me een tof, druk jaar te worden en ze hebben me nu al gewaarschuwd dat dat vergaderen wel eens kan uitlopen, zeker als er een ‘navergadering’ is. Dat voorspelt.

One thought on “Sociaal”

Geef een reactie