Koningen

De kinderen wouden drie koningen lopen en ik had gezegd dat dat goed was op voorwaarde dat de babysit dat zag zitten én op voorwaarde dat het niet regende.

Want vanavond moesten wij naar een nieuwjaarsdrink bij mijn nichten, dus kon ik niet mee.

Deze namiddag heb ik dan geholpen met een ster te maken en toen ik naar de Colruyt boodschappen gaan doen was hebben Zelie en Louis kronen gemaakt: eerst getekend, dan gekleurd en versierd en dan uitgeknipt.

Toen ik terugkwam van boodschappen doen was de babysit er al en was deftig aan het helpen met de kronen te plakken. Ik vroeg haar of ze dat zag zitten, met zo vier gasten gaan lopen, en ze zag het niet alleen zitten, ze was zelfs zeer enthousiast.

Het grootste deel van de namiddag was het hier gestopt met regenen tot, uiteraard, het moment aangebroken was om te vertrekken. Gezien al het werk dat de kinderen al in de verkleding hadden gestoken kon ik het echt niet over mijn hart krijgen om te zeggen dat ze niet konden gaan, dus zijn ze maar vertrokken. In de gietende regen. Gelukkig allemaal goed ingepakt met dikke jassen en sjaals en mutsen en een ‘cape’ die ook enige bescherming bood.

Driekoningen

Een 10-tal minuten later vertrokken wij, lekker warm en droog in de auto, en we kwamen ze nog even tegen: ze zagen er al redelijk verzopen uit, maar ook ongelooflijk blij: grote glimlachen en veel enthousiasme.

Nu hopen dat er morgen geen zieken zijn.

Geef een reactie