Werven

Hier op het werk moeten we nieuwe mensen aanwerven. We gaan onze groep uitbreiden met 11 mensen, een volledig team zoals wij zeggen.

Het is een tijdje geleden dat ik nog actief meegedaan heb met het aanwerven van een volledig team: de laatste twee keren ging of was ik in zwangerschapsverlof en dus moest ik het mij niet aantrekken. Het is dus toch al een paar jaar geleden dat ik  betrokken was bij de aanwerving: CV’s krijgen, lezen, controleren of voldaan wordt aan de basisvereisten, …

Wat mij dus opvalt bij vorige keer: de mensen studeren langer.

Toen ik een viertal jaar geleden de CV’s bekeek hadden we voornamelijk mensen van midden te twintig: 24 tot 27 jaar, uitzonderlijk eens ouder. Nu krijgen we vooral CV’s binnen van 27 tot 30 jarigen. Hier en daar zit er wel een jongere tussen, maar eigenlijk nog meer van ouderen dan 30.

Als ik dan de CV’s lees zijn het echt geen mensen die al een resem werkervaring achter de rug hebben. De meesten zijn pas een jaar, maximaal twee afgestudeerd, en dat zoeken we ook voor deze job: young graduates.

Het dus wel nog steeds ‘young graduates’ die reageren, alleen zijn ze niet meer zo ‘young’.

Geef een reactie