Ziekjes

Jan heeft het goed zitten: hij blijft maar hoofdpijn hebben en hij heeft ook nog altijd goed wat koorts. Niet overdreven, 38,5 °C, maar genoeg.

De hele dag al ligt hij in de zetel, nu eens even wakker maar vooral veel aan het slapen hier bij mij. Hij wou absoluut niet in zijn bedje, en wie kan hem ongelijk geven. Telkens hij wakker werd was hij zielig en half aan het wenen.

In het begin van de voormiddag heeft hij nog geprobeerd om naar een DVD te kijken maar dat was te vermoeiend en ik moest de TV uitzetten.

Ongeveer een goed half uur geleden is hij er plots weer een beetje doorgekomen. Hij begon te babbelen en er kon zelfs een glimlach van af. Hij vroeg om nog eens te proberen om naar een film te kijken: misschien ging hij nu geen hoofdpijn krijgen?

Hij heeft Assepoester gekozen en ligt nu volop te genieten. Ik vrees echter dat het geen doorbraak is, maar het werken van junifen gecombineerd met perdolan (niet samen uiteraard, maar met maar drie uur tussen gegeven).

Het belangrijkste is dat hij zich nu toch een beetje beter voelt. We zien wel wat het tegen vanavond zal zijn.

Update: ik had nog maar net op de ‘publish’ knop gedrukt of Jan keek naar mij met zijn zielige blik en vroeg om de film stop te zetten: hij heeft weer hoofdpijn. Ocharme dat ventje.

2 thoughts on “Ziekjes”

  1. Toen ik vroeger te ziek was om te lezen of naar de televisie te kijken vond ik het altijd jammer dat we slechts één luistercasette in huis hadden, namelijk die van ‘Minoes’. Die leverde namelijk een zeer aangename en weinig vermoeiende afleiding.

Geef een reactie