Weekendje Ardennen

Relatief onverwacht waren we deze middag al terug in Gent na ons Weekendje Ardennen. Onverwacht want ik had verwacht pas deze namiddag ten vroegste en zelfs eerder in de vroege avond terug te zijn.

Niet dat we zo lang in het hotel gingen blijven. Het uitchecken moest al deze voormiddag gebeuren, dus dat was voorzien. Wat niet voorzien was was dat de Grotten van Han zouden gesloten zijn, maar dat zal mij dan weer leren om op voorhand eens deftig op de website te kijken naar de opningsdagen: dit weekend stond duidelijk aangeduid als gesloten.

In plaats van aan speleologie te doen zijn we dan maar richting Gent gereden om de middag en namiddag bij mijn schoonouders door te brengen. Het was ook al ettelijke weken/maanden geleden dat we dat gedaan hadden en het was een heel aangename namiddag. Een mooi einde van het weekend.

De uitstap zelf: een hotel gelegen in een wreed schoon landschap, in the middle of nowhere, waar niets te doen is behalve wandelen (en vissen, volgens de website, maar dat zal dan wel ’s zomers zijn). Had hier en daar op het internet gekeken voor commentaren en was o.a. tegengekomen dat het een ‘familiehotel’ was. Note to self: ‘familiehotel’ staat niet voor ‘kindvriendelijk hotel’. Blijkbaar is het een hotel dat zich specialiseert in rust en dus probeert koppels met kinderen te ontmoedigen om bij hen te boeken want effectief, er is daar niets voorzien voor kinderen. Ze hadden nog net een kinderstoel voor Anna, maar daar hield het ook bij op. Er was zelfs geen kinderbedje aanwezig, maar gelukkig hadden we dat zelf mee. Vermoedelijk bedoelen ze dus met ‘familiehotel’ een hotel voor (volwassen) families om samen te komen en zo waren er wel een paar aanwezig, families dus.

En rust kan je daar wel krijgen: prachtig kalme omgeving, zeer mooi uitzicht, in de zomer moet het terras overbevolkt zijn wegens zo aangenaam ingericht en gelegen, in principe is er zelfs geen TV: onlangs hebben ze beneden een TV kamer ingericht waar ’s avonds TV kan gekeken worden door de gasten (ze hebben daar Belgacom TV), maar daar houdt het ook bij op. De TV’s in de kamers hebben zo goed als geen ontvangst (wegens geen kabel), maar er kunnen wel DVD’s op gekeken worden. Eigenlijk een ideaal plekje om tot rust te komen.

De kamer was leuk: twee verdiepingen en op het bovenste stonden vier (normale) bedden voor de kinderen, beneden stonden twee bedden voor ons, een stoel aan een tafeltje, twee nachtkastjes, een bureau en een kleerkast. Apart toilet en een badkamer met bad en lavabo. Niet overdreven groot maar aangenaam en zeker niet bekrampt.

Opgemerkt: in Wallonië moeten loodgieters even zeldzaam/overbezet goed zijn als hier in Vlaanderen want de badkraan en -douche lekten langs alle kanten als het water liep, geen problemen als de kranen dicht waren, daar niet van. Maar aan de positieve kant: alles was zeer proper en de handdoeken waren superzacht.

Mijn bed leek op het eerste zicht veel te zacht. Toen we erop gingen zitten zakte het op het voeteinde bijna tot aan de grond. Uiteindelijk was het een zeer goed bed en heb ik zeer goed geslapen: de steun die ontbrak aan het voeteneinde was er wel in de rest van het bed. Gewoon een klein constructiefoutje waar je niets van merkte eens je in bed lag.

De mensen zelf: uiterst vriendelijk en zeer behulpzaam. Want alhoewel ze niet echt op kinderen voorzien zijn, werden de kinderen meer dan vriendelijk ontvangen. De dienster ’s avonds bij het eten was eigenlijk een beetje extra vriendelijk: bij een babbeltje bleek dat ze zelf ook vier kinderen had, dus zij was ongelooflijk gecharmeerd door de kinderen. De kinderen hebben zich eigenlijk wel gedragen, alhoewel Michel vond van niet, maar aangezien hij zich al zat op te vreten vanaf het moment dat de eigenaar gezegd had dat zij in het hotel liever geen kinderen hadden, hou ik geen rekening met zijn ‘impressie’ 🙂

Het eten ’s avonds was ongelooflijk in orde. Een kok die een pluim verdiend. Voor de kinderen was er eerst tomatensoep, maar van die hele lekkere dikke boordevol-groenten-soep met croutons. Daarna kregen ze kalkoen, groenten gratin en versgesneden frieten. De kalkoen was ongelooflijk sappig met een heel lekker sausje bij, de frieten hadden alle vormen en groottes en waren zeer lekker en de groenten gratin was er één met courgettes, paprika en boontjes. Minder succes bij de kinderen maar ik vond het zeer lekker.

Voor ons eerst een duo van paté: patrijs en hertebok. Geserveerd op een slaatje met een zalige zoete vinaigrette en geconfijte ui. Gevolgd door een consommé van bospaddestoelen: zeer lekker, fantastisch lekker klaargemaakt met stukjes paddestoelen in. Als hoofdschotel filet van hinde met een een aardappelgratin, broccolipuree en dezelfde groenten gratin als de kinderen. De filet was uitstekend gebakken en zeer mals, de saus was heel lekker maar de groenten mochten iets meer zijn, maar ik heb dat meestal bij een schotel: ik eet nogal wreed graag groenten.

Als toetje een stukje taart met een lekkere custard en twee stukjes fruit. De custard was zeer lekker en de taart met de custard ook wel, maar ik ben zo geen taartfan (met uitzondering van sommige van Françoise). Toch een zeer goede afsluiter van de hele maaltijd.

Conclusie: eigenlijk zou ik er nog naartoe gaan, maar zonder de kinderen dan. Op dat vlak heeft Michel dus wel gelijk. De ideale plaats om volledig tot rust te komen, kort buiten te wandelen om een beetje verse lucht te hebben en zeer lekker te eten. Als ge het meer moet hebben van activiteiten, dan blijft ge daar beter weg.

4 thoughts on “Weekendje Ardennen”

  1. bij mijn weten bedoelt men met een familiehotel een hotel dat door een familie wordt uitgebaat, in tegenstelling tot een hotelketen. denk ik.

  2. Heh, dat wist ik niet.
    Ik vind het wel niet kunnen, dat ze als je daar al bent zeggen dat ze eigenlijk liever geen kinderen hebben.

Geef een reactie