De dag nadien

Gisterenavond thuisgekomen na twee avonden te vieren. Het was laat geweest en het was al laat toen we thuiskwamen dus heb ik gisteren de boel maar de boel gelaten.

Vandaag daarentegen moet er orde op zaken worden gesteld. De kadootjes uit de zakken gehaald, alles op zijn plaats gezet, de valies leeggehaald, gewassen maar vooral: opgeruimd.

Voor we vertrokken hebben Zelie en Louis nog nieuwe kaften gemaakt voor hun nieuwjaarsbrieven. Ik was zo stom geweest om een heleboel glitters en pailletten te kopen om hun werkjes te versieren.

Stom, ja, want toen we ’s avonds moesten vertrekken was het een ravage in de speelkamer: glitter overal op de grond, pailletten uitgestrooid, lijm overal, … enfin, ik moet er geen tekeningetje bij maken.

Deze voormiddag dus ook de kinderen aan het werk gezet want vooraleer ik de boel bijeen kon vegen moest eerst al het speelgoed opgeruimd worden, iets wat ze sinds Sinterklaas zijn bezoek weeral eens nagelaten hadden.

Het is zo goed als volledig gedaan. Bijna alle kadootjes hebben een plaats gekregen, de kinderen hebben alles mooi opgeruimd, de grootste ravage is opgeruimd. ‘Bijna’ is het woord ook want die glitters, dat kruipt overal op en tussen. Het zal nog maanden duren vooraleer de laatste glitter weg zal zijn (als het geen jaren zullen worden).

Nu een beetje voortdoen met de strijk: ondertussen weeral drie machines erbij sinds mijn laatste keer dus heb ik weer kleren te strijken voor Louis én heb ik er weer een pak bij voor Jan.

Kssh Sandra, kssh! Doe voort!

Geef een reactie