Uit de oude doos

Eigenlijk klopt de titel niet meer want toen ik in het humaniora zat heb ik eens alle foto’s die betrekking hadden op mij uit de oude doos gehaald (jaja, bij ons thuis werden foto’s bewaard in een aantal schoendozen) en in een paar albums geplakt.

Zo ook deze twee en heb ik ze eruit gehaald om eindelijk, eindelijk dit stokje op te nemen.

De eerste werd genomen toen mijn ouders voor het eerst op vakantie gingen nadat ik geboren werd. De bestemming was onze Vlaamse kust. Niet zo gruwelijk ver dus, maar blijkbaar geen succes: ik kon niet tegen de zeelucht en was elke ochtend om 4u wakker en daarnaast krijste ik blijkbaar het grootste deel van de dag.

Mijn vader stond blijkbaar elke ochtend op om mij te wiegen in de relax of om een wandeling te gaan maken zodat ik weer kalm zou worden. Mijn broer was immers ook mee en pas twee, dus wouden ze toch tenminste één kind slapend houden.

Sandra aan zee ‘71

De tweede is ongeveer anderhalf jaar later genomen. Verbouwingen ten huize Pattyn en dus trok moeder met haar drie kinderen (ondertussen was mijn zusje dus ook geboren) samen met haar moeder naar zee om er tussenuit te zijn.

Tegen dan kon ik de zeelucht wel al verdragen dus geen vroege krijsochtenden voor mijn moeder en grootmoeder. Mijn zus was altijd al één van de braafste en kalmste babies die er bestonden dus daar was er ook uiteraard geen probleem: a nice holiday was had by all. Alleen het weer kon beter geweest zijn (of zo werd mij toch verteld).

sandra-aan-de-zee.JPG

Hmm. En plots herken ik daar toch wel iets van mijn kinderen in.

7 thoughts on “Uit de oude doos”

  1. Op het eerste zicht: helemaal Zelie. Als ik langer kijk: helemaal Jan. Als ik blijf kijken zie ik er ook wel wat Louis en Anna in 😀

  2. 🙂 idd! bji sn thuis hangt een foto van ons ma als tiener en mijn oudste zus lijkt daar sprekend op 🙂
    terwijl ze nu totaal niet op mekaar lijken

Geef een reactie