Daar gaan we weer

Overlaatst was ik één of andere vroegere post aan het zoeken en toen ik rap over de oude berichten scrollde viel het mij op hoeveel keer ik de woorden ‘virus’, ‘ziek’ en één of meer van de kindernamen (in combinatie dus) tegenkwam.

Kinderen zijn ongelooflijk veel ziek als ik het zo bekijk en als je er vier hebt nog meer want dan wisselen ze elkaar nog af ook: is het den enen niet, dan zal het den anderen wel zijn en uiteraard besmetten ze elkaar. Maar toch vergeet ik dat altijd. Elk jaar opnieuw denk ik: vorig jaar was het zo erg niet, maar moest ik terug gaan kijken dan vrees ik dat het eigenlijk toch even erg was.

Juist maar om te zeggen dat er hier dus weer een zieke in huis is. Ik was gewaarschuwd geweest vorige donderdag toen ik Anna ging afhalen: er is rotavirus in de peutertuin en donderdag waren er al maar 8 kindjes meer aanwezig (op de 20). Allemaal geveld door koorts en diarree (daarom dus niet noodzakelijk het rotavirus hé).

Maar vrijdag ging voorbij zonder veel problemen. Anna’s stoelgang was wel niet zo stevig maar van echte diarree kon je niet spreken. Zaterdagochtend ook nog niets te merken, maar tegen de middag leek het al minder. Maar dan moet Anna haar dutje doen, dus weet ik het maar daaraan.

Tot ik ’s avonds thuiskwam met Zelie en Louis die ik van de scouts had afgehaald. Bleek dat Anna vier uur geslapen had (waar ze er anders een goede twee slaapt) en ze zag er toch een beetje zielig uit.

anna-en-jan-in-zetel.JPG

Zondagochtend heeft ze dan overgegeven (meer slijm dan echt overgeefsel) en vanaf de middag ging het bergaf. ’s Middags sliep ze ook veel minder dan zaterdag en haar stoelgang was al serieus liquide. Nu was er geen twijfel meer dat ze ziek was. Toen ik haar ’s avonds om kwart voor zeven in haar bed stak voelde ze koortsachtig en was ze blijkbaar zo content om te mogen gaan slapen dat ze zelfs geen kik gaf.

Deze ochtend stond ze dan op met koorts: 39 °C. Kan dus al tellen qua ziek zijn en dus werk ik vandaag en morgen thuis en morgenavond zullen we de situatie nog eens evalueren.

Of Anna rotavirus heeft weet ik niet, maar ik betwijfel het eigenlijk, eerder een serieuse buikgriep, iets dat ook ferm de ronde doet naar ik mocht horen. De koorts die ze deze ochtend had was er vanavond al niet meer en erg ziek gedraagt ze zich niet: iets aanhankelijker maar eigenlijk wel vrolijk en actief genoeg. Haar eetlust is niet je dat, maar met Anna schommelt dat sowieso: ze is toch wel de meest kieskeurige van de vier (alhoewel Jan ook wel een bod kan doen). Ze drinkt wel veel en slaapt goed en meestal, als ze echt erg ziek zijn, slapen ze niet goed door.

Ik heb er dus wel een goed oog in en vooral hoop, want hoop doet leven. Uiteraard hou ik het goed in het oog, maar voor elk beetje koorts en diarree naar de dokter lopen dat doe ik niet (meer). Even afwachten dus of ze het uit kan zieken en als er geen verbetering is dan zullen we de dokter alsnog een bezoekje brengen.

One thought on “Daar gaan we weer”

  1. Ik moet echt afleren om jouw blog te lezen tijdens mijn middagmaal 😉
    En elk geval, veel beterschap met Anna (en vooral hopen dat het de ronde niet doet)

Geef een reactie