Geboekt

Eindelijk gisteren de koe bij de horens gevat. Gedaan met uitstellen en excuses vinden, de stoute schoenen aangetrokken en er werk van gemaakt.

Op de valreep zijn we dus gisteren het reisbureau binnen gestapt om toch eindelijk de langbesproken reis te boeken. Ocharme die mensen ergens: een minuut of twee voor ge gaat sluiten komt daar nog een madam binnen met vier hyperactieve koters (want het was laat en dan zijn ze moe en dan worden ze een beetje overactief) en dan na vijf minuten is dat zelfbeklag volledig verdwenen als blijkt dat het geen gewone infosessie is maar een eigenlijke boeking.

Het resultaat is iets dat eigenlijk totaal niet aan Michel en mij besteed is. Toen wij nog van ‘op vakantie gaan’ deden, voordat we kinderen hadden dus, deden wij vooral doe-vakanties: een hotel of B&B, enkel dus met ontbijt en de rest was op den bots. Liefst dus in een plaats waar veel te zien was en dan ganse dagen op ontdekking. Zo hebben we Parijs een week onveilig gemaakt, zijn we, behalve de reservatie van de jeugdherberg voor de eerste twee dagen en het reserveren van een auto, verder zonder enige voorbereiding een week lang door Ierland getrokken, ontdekten we slenterend Helsinki … Graag dingen doen door te beslissen op het moment zelf dus en we zien wel waar we uitkomen. Aan het strand of zwembad, daar vindt ge ons normaal gezien niet.

Maar nu dus wel: we hebben een week all-in geboekt naar Kos (of all places) en ik ben er volledig op voorbereid dat we daar niet veel anders zullen (kunnen) doen dan aan het zwembad liggen of in de zee spelen, maar zo heel af en toe kan dat ook leuk zijn en vooral: het is eigenlijk een ideale vakantie met de kinderen. Ganse dagen niets anders moeten doen dan genieten. Niet koken, niet rondhotsen, niet constant de spullen van de kinderen bijeen zoeken. Er is animatie voor de kinderen (als ze dat willen) en we gaan aan niets moeten denken: alles is voorzien.

Een week platte rust en eerlijk gezegd denk ik dat wij dat momenteel alletwee serieus kunnen gebruiken. Het zal dus al wreed mis moeten gaan om dan nog gestresseerd terug te komen.

6 thoughts on “Geboekt”

  1. Ge moogt gerust zijn: Iberostars zijn héél goed. Wij waren ermee naar Tunesië en zeer content, mijn ouders boeken altijd Iberostars. Joepie!
    Ik kan ook niet meer wachten om te vertrekken!

  2. Uw verhaal is een beetje dat van ons allemaal, peins ik. Eerst zo bandeloos (nouja) mogelijk de wereld verkennen, en daarna komt dan minstens de tijd van de hotels en de all in formules. Nu ja, ik heb er weinig mee te maken, met één koter kunt ge toch iets méér. Maar San, enkele boeken en goeie zonnecrème, en ge zult er van genieten hoor. Sommige mensen genieten er zo van dat ze nooit meer op hun avontuurlijke lappen gaan, zelfs.

  3. Het klinkt me heel bekend in de oren! Deze zomer gaan wij voor het eerst ook een weekje all-in naar fuerteventura. Een weekje zon, zee en strand. Het klinkt als een cliché en weinig spannend, maar ook ik kijk er echt wel naar uit. De kinderen zullen zich rot amuseren, zodat wij ook wat rust hebben… De zon zal zeker van de partij zijn en buiten genieten hoeft niets, maar alles mag! Zaaalig.

Geef een reactie