Ontdekt!

Gisterennamiddag wouden we gaan zwemmen. Wat verwacht ge? Met zo’n weer? Prachtige blauwe hemel. Temperaturen waarbij ge u in het zuiden waant. Maar het is zomer en dan werken de stedelijke zwembaden met een andere uurregeling dus was het eerst opzoeken welk zwembad open was én tot hoe laat.

‘Ons’ zwembad, de Van Eyck, bleek gesloten de eerste maand, evenals ons alternatief, De Rooigem. Rozebroeken bleek open maar ligt een beetje uit de buurt en Het Strop sloot al om 16u en we bekeken de uurregelingen pas om 15u40: dat ging niet meer lukken dus.

Maar wat zag mijn oog! De Neptunus, het openluchtzwembad, was nog open tot 19u open en toen ik het voorstelde aan de kinderen waren ze nog amper te houden. Zwemzakken klaargemaakt, fruit erin gestoken, koekjes mee, portefeuille mee en op naar tram 1. Het was eigenlijk de bedoeling om met de fiets te gaan, maar op de kaart leek het toch nog net iets te ver voor Jan en de tram stopt er vlakbij.

Ik moet zeggen dat ik geen hoge verwachtingen had. Zo’n buiten zwembad, in Wondelgem, grote vakantie … Maar op de tram waren wij blijkbaar de enigen met zwemzakken en tegen dat we aan de halte voor het zwembad waren waren wij de laatste passagiers om af te stappen.

Het zwembad zelf was ongelooflijk aangenaam. Misschien dat het feit dat wij er pas tegen 17u toekwamen er iets mee te maken had, maar er was allesbehalve sprake van overbevolking, er is een mooie ligweide (die eigenlijk maar minimaal vervuild was. Blijkbaar gebruiken de meeste bezoekers mooi de vuilbakken) en het zwembad is echt leuk. Het klein bad heeft een zeer geleidelijk aflopende helling zodat de kinderen op het gemak de diepte kunnen aftasten, er is een slang die water spuit en er is een klein glijbaantje. Dolle pret verzekerd. Het diep bad is ruim met een maximale diepte van 1m70 zodat het nooit beangstigend diep wordt.

Moet het nog gezegd worden dat we ons allemaal wreed goed geamuseerd hebben? Van het lopen en spettern in het water, het spelen met de waterslang en glijden van de glijbaan voor Anna, Jan en Louis, tot het ‘bommetje’springen en ravotten in het grote bad voor Zelie.

Alles was in orde: de zon die ons op tijd weer warm maakte bij het uitrusten op de ligweide, de temperatuur van het water, de schaduw van de bomen die overvloedig aanwezig was voor wie het wou.

Wij hadden een fantastische (late) namiddag en ze zullen ons daar zeker terugzien.

3 thoughts on “Ontdekt!”

  1. Wat is er in godsnaam mis met Wondelgem? Ik woon er al ongeveer mijn hele leven en ook vroeger – voor we bij het grote Gent hoorden – smeten we ons vuil al in de vuilnisbakken.

    Alle gekheid op een stokje: hebben wij een slechte reputatie of zo?

  2. Geen slechte reputatie, maar wel het gerucht gehoord dat er heel veel tieners gaan en die nemen het niet altijd nauw met het opruimen (jammer genoeg). Het is niet anders in andere openluchtzwembaden hoor: toen ik indertijd naar het Kluisbos trok was daar hetzelfde probleem 🙂

  3. Tja tieners … Daarom heb je strenge badmeesters nodig. Mijn vader is er badmeester geweest tot in de jaren 80. Iedereen die zich niet aan de regels kon houden, mocht onmiddellijk zijn boeltje pakken en mocht daarna nog 1 keer proberen zich wel aan de regels te houden. Ik vond het toen wel heel vervelend om de dochter te zijn van ‘dienen viezen’ uit de Neptune, maar achteraf gezien … Het was er altijd aangenaam en proper voor iedereen.

Geef een reactie