Kies 1, Kies 2, …

Ik moest zo een dubbel van een factuur hebben van Electrabel. Dus wat doet een mens? Hij pakt ‘een’ factuur, belt het nummer dat erop staat voor informatie, houdt de factuur bij de hand want ge weet op voorhand dat uw klantnummer gaat gevraagd worden, en wacht geduldig tot hij iemand aan de lijn krijgt om een dubbel te kunnen vragen (uiteraard van een andere factuur, anders kon ik evengoed een kopie gepakt hebben, niewaar).

En dan begint de frustratie, want het is geen persoon die opneemt, maar een machine die eerst vraagt om uw klantennummer in te typen. Daarna doorloopt het een menu met u: voor dit, druk 1, voor dat, druk 2, … Dan kies je en dan krijg je … geen persoon aan de lijn, maar een nieuw menu waaruit je moet kiezen én nog één en nog één en nog één … Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik minstens vijf menu’s heb moeten doorlopen. Integendeel. Het zou mij niet verbazen als het het dubbel was, maar misschien overdrijf ik dan wel weer.

Uiteindelijk heb ik zo’n 10 à 15 minuten aan de lijn gehangen. Betalende lijn uiteraard. Alsof ze een dienst gaan aanbieden aan ‘gewoon’ of zelfs verminderd tarief. Dat ziet ge van hier. En gedurende heel die tijd heb ik niet met één persoon gesproken, alleen met een machine en een antwoordapparaat.

Alsof we nog niet genoeg betalen voor onze electriciteit. Moeten ze ons nog kaalplukken via de telefoon ook. Zo frustrerend.

3 thoughts on “Kies 1, Kies 2, …”

 1. Daarom heb ik me een jaar geleden of zo op hun website ingeschreven. “Mijn energie” of zoiets heet dat, daar kan je allerlei dingen doen zoals facturen opvragen, verbruik bekijken, simulaties doen, etc…

  Maar als het een troost kan zijn: http://www.electrabel.be ligt gewoon plat nu :)… o ironie…

 2. Ik moest laatst volgens mn afrekeningsfactuur ongelofelijk veel te veel betalen.
  Ik belde ze ook op, gewapend met alle papieren en alles al eens uitgerekend en uitgeschreven zodat ik me zeker zou kunne verdedigen.
  Na al de menu’s te doorlopen hebben kreeg ik een vriendelijke juffrouw aan de lijn die me meteen gelijk gaf dat er iets niet klopte en me verzekerde dat ze het gingen herberekenen.
  Twee dagen nadien belde de juffrouw van electrabel me zelf op om te zeggen dat de factuur aangepast was, wat er mislopen was, hoe het berekend wordt en wat het nieuwe bedrag was.
  Weer twee dagen later zat de kreditnota en de nieuwe factuur in de bus.
  Ik heb me een buld geschrokken van verbazing maar als het goed is mag het ook gezegd worden.

Geef een reactie