Zou het?

We hebben deze winter al extreem veel sjans gehad met de kinderen. Behalve Zelie is er nog geen enkele ziek geweest en toen Zelie ziek was heeft ze dat netjes tijdens de Kerstvakantie gedaan zodat ze genezen was toen de school weer begon.

Tot nu toe dus nog geen enkele dag moeten thuisblijven met een ziek kind of iemand anders met dat zieke kind moeten opzadelen.

Maar vanavond klaagde Louis over hoofdpijn en buikpijn en toen hij zijn pyjama aandeed zei hij dat de juffrouw gezegd had dat hij een beetje ziek was. Gevoeld aan zijn voorhoofd en ja, het voelde warm. Thermometer erbij gehaald en ja, hij had 37,9°C.

Perdolan werd zijn medicijn en we kwamen overeen dat hij toch iets vroeger dan normaal zou gaan slapen.

Qua timing zit het eigenlijk wel goed: op vrijdag ben ik toch thuis, dus met een beetje sjans is het ergste voorbij na het weekend en kan hij maandag gewoon weer naar school. Met een beetje pech breekt het niet echt door tot ergens tijdens het weekend en is hij volgende week thuis.

Of hij heeft gewoon een zware dag achter de rug en is hij morgen weer piekfijn in orde. Het wordt dus afwachten.

One thought on “Zou het?”

  1. Hier idem dito: gisteren is bij ons de jongste gesneuveld: ze had al dagen hoofdpijn en keelpijn en sinds gisteravond ook zo’n 37,85° C. Heb haar vandaag ook maar thuis gehouden, en nu afwachten hoe het verder evolueert

Geef een reactie