Treinstress

Vanavond volledig gestresseerd thuisgekomen van mijn treinrit naar huis.

Normaal gezien zijn mijn treinritten totaal zen. Het tegendeel van stress dus: een ideale tijd om te ontspannen. De trein Gent-Brugge-Gent is er namelijk één van niet overdreven veel volk waar ik op mijn gemak kan lezen of naar mijn i-pod kijken of dutten of gewoon ontspannen. Vandaag dus niet.

Vanmiddag moest ik in Brussel zijn. Dus moest ik de trein van Brussel naar Gent nemen … tijdens spitsuur. ‘Gelukkig’ mocht ik er al in Noord op, zodat ik mijn eigen plaatsje kon kiezen: ik zat op een dubbeldekkertrein aan het raampje mee met de richting; maar daar stopte mijn keuze.

In Centraal stapte een hele reeks mensen extra op en nog een hoop in Zuid. Tegen dan zat de trein bomvol en zat er naast mij een man van meer dan gemiddelde breedte die ongeveer één derde van mijn zitje erbij nam en het nodig vond om een open blikje bier onder mijn neus te duwen. De hele rit lag zijn arm half op mij zodat hij zijn blikje bier (voor mijn neus) op de tafel kon zetten én uiteraard vasthouden. Ge weet maar nooit dat één van zijn medepassagiers het blikje zou willen pakken.

Tegen dat ik in Gent toekwam beefde ik van de stress, vies. Hoe doen jullie dat zo heelder dagen?

3 thoughts on “Treinstress”

  1. Ik denk dat je gewoon brute pech hebt gehad, druk is het altijd, maar zo boertig is het volk zelden… En voor de rest zo veel mogelijk ‘den dampoorttrein’ pakken, die is redelijk relax 🙂

  2. Dagelijkse kost. Het geheim is: in de allerlaatse wagon zitten -meestal- (niet altijd) zit er veel minder volk in. En, in zo’n dubbeldekker : helemaal achteraan als je aan de Noord instapt is er (alweer in de allerlaatste wagon, helemaal achteraan) bijna -altijd- een éénmanszitje vrij.
    Bij andere treinen (die naar De Panne of Oostende: bij het binnenrijden van de trein aan het perron altijd goed opletten of er geen geel briefje hangt aan de deur van de eerste klas: dat wil nml. zeggen dat de eerste klas “gedeklasseert” is en je er gewoon kan zittten met je abo van een tweede klas kaart. Veel mensen weten dat niet.
    Blijft onder ons, he?

Geef een reactie