Niet leutig

Toen we deze ochtend gezwind op onze fietsen wouden springen was er een probleem: mijn achterband stond plat.

Op het eerste zicht geen probleem, we hebben wel een pomp in huis. Maar de band stond niet een beetje slapjes, maar volledig plat en dat heb ik nog al eens meegemaakt. Ook op een vrijdagochtend. Ook nadat ik de avond ervoor mijn fiets op het Sint-Baafsplein had gestald tijdens een vergadering. Oppompen bleek toen niet te helpen wegens kapotte band.

Deze keer hielp het oppompen ook niet. Geprobeerd, Anna achterop en eens aan de Vrijdagmarkt stond hij dus weer volledig plat. Dan maar terug naar huis, kinderen in de auto en zo naar school.

Nochtans stond ik daar gisteren niet alleen op het plein: er stond nog een fiets langs weerszijden van de mijne en die hun band(en) zijn niet kapot. Wat is er verkeerd aan mijn fiets dat ze hem eruit kiezen om een band kapot te maken?

Direct deze ochtend dan de fiets maar binnengedaan bij de fietswinkel en gelukkig mag ik er vanavond al om: een gans weekend zonder fiets zou zeer vervelend zijn. Maar nog vervelender natuurlijk, is dat vandalisme. Wat hébt ge daar nu aan?

Geef een reactie