In de rapte

Deze middag moest ik in Brussel zijn, maar het weer was nogal wisselachtig: er was al zon geweest, maar die was al weer weg en echt warm was het nu ook niet, dus wat aandoen? Een licht winterkleedje is het dan geworden met kousen en botten eronder.

Ik was content van mijn keuze toen ik vertrok, maar tegen dat ik terugkwam scheen de zon vollen bak en vond ik mijn keuze al heel wat minder. Gelukkig was ik in Gent met de fiets en de wind maakte dat ik niet te warm had.

Maar ik wou nog even met de kinderen in de stad, dus heb ik mij wel eerst rap omkleed in een zomertenu … die na een half uurtje al een beetje te fris bleek. Eenmaal de zon begint te dalen wordt het al gauw gevoelig kouder.

Ik had een combinatie aan die ik vorig jaar gekocht had: rok met topje en spaghettibandjes. Voorspelbaar dat dat dus niet voldoende ging zijn. Het probleem was dat ik daar eigenlijk niets op heb van lange(re) mouwen.

Gelukkig is één van mijn favoriete winkels net hier om de hoek: Alternatief. Voor we naar huis kwamen nog rap even binnen gesprongen en op een kwartier weer buiten met twee giletjes, één trui en een ketting, allemaal dingen die passen op de outfit maar uiteraard ook combineerbaar zijn met andere dingen.

Toch gemakkelijk als je weet in welke winkels je je goesting gaat vinden.

Geef een reactie