Gestemd

Zo. Dat is ook weer achter de rug voor een tijdje. Enfin, hopelijk toch want gelijk dat de federale regering aanmoddert en de chantage van sommige partijen dat ze alleen regionaal willen meedoen als ze ook federaal meedoen (of omgekeerd). Met zo’n uitspraken zit ge voor dat ge’t weet weer met verkiezingen.

Dat houdt ge toch eigenlijk niet voor mogelijk, die chantage. Wanneer gaan ze nu eindelijk eens werk maken van alle verkiezingen op één moment te doen: europees, federaal, regionaal én gemeentelijk. Dan zullen er toch een paar dingen niet meer kunnen. Dan gaan de personen tenminste eens en vooral moeten kiezen voor welk niveau ze willen opkomen in plaats van te pas en te onpas zich op een lijst te plaatsen. Dan zal het resultaat federaal en regionaal hoogstwaarschijnlijk toch meer op elkaar afgestemd zijn zodat dergelijke chantage niet meer kan. Alhoewel. Ze zullen dan wel iets anders vinden zeker om mee te dreigen?

Och, ik mag mij daar zo  niet in opjagen. Het haalt toch allemaal niets uit.

Maar kijk, ons stembureau is verhuisd: van Nieuwland naar het nieuw buurthuis van Sluizeken-Tolhuis-Ham en ze hadden het daar zowaar gezellig gemaakt. Met een drankje en een paar tafelkens en zo bleeft ge nog een beetje staan kletsen met de mensen van de buurt en kon je zien wie er eigenlijk zo allemaal in uw buurt woont. Wreed wijs. Jammer van de gietende regen op dat moment, maar dat deed eigenlijk niets af aan de sfeer.

De namiddag was ook eigenlijk wijs, want ik mocht gaan tellen en ik doe dat wel graag. ’t Is wel nogal laat geworden en ik was een beteken moetjes achteraf, maar toch. Ik  hoop dat ik volgende keer weer nen brief krijg. Alhoewel ik gisteren gehoord heb dat ze dat systeem zouden veranderen. We zien wel.

One thought on “Gestemd”

  1. Ik ben ook helemaal voor samenvallen van federaal en regionaal. Maar gemeenteraadsverkiezingen vind ik eigenlijk iets heeltegans anders en zou ik liever niet samen doen. Bovendien is dat wettelijk slechts om de 6 jaar (en maar goed ook).

Geef een reactie