Omhoog?

Ik ken de stand van mijn rekening niet, of beter, de verloop ervan. Hoeveel er binnen en buiten gaat. Klinkt raar of misschien niet, maar ik hou dat niet bij.

Om de zoveel tijd doe ik via internet mijn betalingen, anderen zijn gedomicilieerd, er wordt gespaard en er is (of beter: er zijn) inkomen(s), maar een maandelijks optel- en aftreksommetje doe ik niet. Uiteindelijk is het enige wat mij interesseert is het saldo op een bepaald moment, zodat ik weet of ik boodschappen kan doen.

‘Er zijn inkomens’ schreef ik. Klinkt wel goed, maar dat is relatief hoor: loon, RVA (wegens tijdskrediet) en last but not least: kinderbijslag.

Vorige week deed ik mijn betalingen, en zelfs voor begin van de maand te zijn, stond er toch nogal veel op de rekening. Dat vond ik toch. Dus deed ik wat ik maar af en toe deed: mijn inkomens gaan bekijken om te zien waar er iets fout gegaan was, want die uitgaven, die verminderen nu eenmaal niet. En toen zag ik het: het kindergeld is vermeerderd. Met toch wel bijna € 160.

Dankuwel Kinderbijslag. Die gaan we goed kunnen gebruiken. ’t Is nu wel te hopen dat het geen fout is.

2 thoughts on “Omhoog?”

  1. Het is een eenmalige verhoging voor gezinnen met schoolgaande kinderen. Kwestie van de uitgaven van het begin van het schooljaar ee beetje te verlichten. Ik geloof dat vanaf dit jaar ook de kleuters recht hadden op een bijdrage.

Geef een reactie