Arrogantie

Deze morgen, toen ik Anna afzette aan school, reed ook net een grote camionette de straat in. De hele straat was volgeparkeerd en om één of andere reden wou hij blijkbaar absoluut in die straat staan, dus vond die mens er blijkbaar niet beter op dan om zich verkeer te parkeren. In het midden van de straat is er immers een gebouw met een garage. De plaats voor die garage was veel te klein voor de wagen en dus reed hij schuin met zijn neus tegen de borduur, voor de garage waarbij hij tegelijkertijd een andere auto insloot met de achterkant van zijn wagen én dus ook de straat blokkeerde gezien de achterkant van zijn wagen tot over het midden van de straat kwam.

Vrolijk stapte de man en zijn compaan uit, sloten hun camionette af en begaven zich naar ‘hun werk’, een werf in de straat lager (en zo wisten we direct de reden waarom hij absoluut in die straat wou parkeren: ge kunt toch moeilijk 2 straten verder parkeren, of een plaats voor de werf reserveren. Ah ja, dat zou te gemakkelijk zijn want legaal en zo).

???? Ik stond er naar te kijken met mijn mond vol tanden.

De overbuurvrouw van de school stond er ook op te kijken en sprak er de mannen op aan. ‘Jamaar mevrouw, er is geen plaats en wij werken daar beneden, juist op den hoek’ en daarmee zou de kous moeten afgeweest zijn. Pech voor de eigenaars van de garage, pech voor de wagen die ingesloten was. Gelukkig nam de overbuurvrouw daar geen genoegen mee en heeft ze hen kunnen overtuigen om hun wagen te verzetten.

Net toen ze gingen instappen reed de auto, die net voor de voorkant van de camionette geparkeerd stond, weg en dus reden ze parallel met het voetpad in die plaats. Niet dat dat een goede oplossing was. Nu stond de straat wel niet meer geblokkeerd en werd de wagen erachter niet meer ingesloten, maar stonden ze nog steeds voor de garage (’t was een echt lange camionette).

Deze middag stonden ze er nog. Ik hoop dat de eigenaars van de garage vroeg thuiskomen, want zij kunnen niet weten van wie die wagen is (ah ja, ge moet uiteraard geen briefje nalaten hé. Gewoon eens zeggen tegen de overbuurvrouw moet toch volstaan. Zij zal zich wel bezighouden met de hele dag te staan wachten op haar buren om het hen te kunnen zeggen), en dat zij er flink werk van maken.

2 thoughts on “Arrogantie”

  1. De eigenaars van de garage zullen nochtans ook niet veel kunnen doen; de wetgeving rond parkeren voor garages is namelijk veranderd. Vanaf vorig jaar ergens mag iederéén voor een poort parkeren. De eigenaars kunnen enkel laten wegslepen als ze UIT de garage moeten, niet als ze erin moeten…
    Heeft ook zijn voordelen: als je weet dat het in die garage volgestouwd staat, kan je ervan uitgaan dat niemand uit die garage moet en kan je er makkelijk voor parkeren.

  2. Arrogantie; ergerlijk maar dikwijls efficiënt om op korte termijn resultaten te hebben. De “agressor” heeft steeds een stapje voor. Om kippenvel van te krijgen…

Geef een reactie