Hoofd of tand

Zaterdagavond lag ik te zieltogen in de zetel.

Een stekende pijn in mijn hoofd, gaande van aan de bovenkant van mijn neus, over mijn linkerwenkbrouw en -oog, mooi naar beneden langs mijn wang om door mijn tanden (maaltand linksboven en linksonder) te eindigen onder mijn kaak, naast mijn kin.

Het deed mij vaag denken een een scène die ik ooit ergens zag (film? reportage? serie?)  waar een man een volkomen gezonde tand eigenhandig uittrok wegens zoveel pijn, terwijl hij wist dat die tand niet de oorzaak was, maar dat hij van die pijn af wou zijn. Dat gevoel had ik ook.

De oorzaak zat namelijk in mijn sinussen, maar tandpijn dat ik had. Ik had zo zin om mijn tanden eruit te trekken. De pilletjes werkten niet goed die avond. Gelukkig was het deze morgen al een pak beter.

2 thoughts on “Hoofd of tand”

  1. Ja, die sinussen en tandpijn, dat kan heel erg zijn. Ik heb het gelukkig dit seizoen nog niet gehad, maar nu ik eraan denk, ik voel het precies al!
    Beterschap!

Geef een reactie