Voorbereidingen

Paasmaandag wordt al een paar jaar hier bij ons gevierd. Daar zijn een paar redenen voor, de belangrijkste dat wij ook wel eens de familie wouden ontvangen en verwennen. Sinds de kinderen er zijn zijn daar bij gekomen de verjaardagen van Anna en Louis: de ene valt kort voor Pasen, de andere er meestal op of kort erna.

Het menu voor morgen zit al een paar dagen in mijn hoofd en zo heb ik gisteren ook boodschappen gedaan. Nog een keer moeten teruggaan wegens verkeerde/tekort dingen mee, maar uiteindelijk zo goed als alles in huis.

Vandaag moest ik nog naar de bloemenmarkt om verse kruiden en naar de slager om het bestelde vlees op te halen.

Maar we hebben een beetje zeer lang geslapen vandaag en dat ik naar de bloemenmarkt moest, dat wist ik nog en daar was in nog op tijd geraakt. Dat van de slager was ik compleet vergeten … tot rond 21u deze avond.

Er is een backup plan, maar niet waterdicht en dat gaan we maar morgenvroeg weten. Als dat niet lukt, dan wordt het wellicht een vegetarische Paasmaandag, wat ook niet slecht is.

Verder veel gekookt vandaag. Den anderen was dessertverantwoordelijke (desserts, daar riskeer ik mij niet aan) en ik heb dan gezorgd voor de courgettesoep, die Zelie volledig heeft mogen klaarmaken, en de gratin.

Met of zonder vlees, het zal sowieso lekker worden.

Geef een reactie