Leve de buren

Vanavond moest ik langsgaan bij een buurvrouw om iets te halen. Ze was bij ons gepasseerd en wij waren toen aan het eten en dus ging ik bij haar gaan als we gedaan hadden én als de kleinsten in bed zaten.

Heb ik al gezegd dat wij in een fantastische buurt leven? Als ik het gezegd heb, dan doen ik het nog een keer, want wij hebben gewoon een zeer leuke buurt met zeer leuke en lieve mensen.

Eens Jan en Anna in bed zaten ging ik dus langs en we bleven nog een beetje babbelen. Het was een tijdje geleden dat dat gebeurd was, want met die lange winter zijn we allemaal minder buiten gekomen en waren er dus minder toevallige ontmoetingen.

Na een tijdje toch afscheid genomen en naar huis gegaan, maar toen passeerde ik onze onmiddellijke buren en zag ze en dus klopte ik op het raam om even goedenavond te zeggen. En voor ik het wist zat ik bij hen binnen, te proeven van een heerlijke maaltijdsoep. 

Opnieuw veel te zeggen, want in onze buurt praten wij veel met elkaar, maar dan vooral op dagen dat het warm genoeg is om buiten te zitten en dat was dus al een tijdje geleden. Er werd een fles rode wijn geopend en nog meer gebabbeld en plots was het half één, terwijl ik gewoon van plan was geweest om iets op te halen bij de andere buren en direct terug naar huis te komen.

Goede buren. Het is onbetaalbaar.

Geef een reactie