Bosontdekking

Op de school van de kinderen is er per klas een klasafgevaardigd, soms meer dan één. Dat is(zijn) ouder(s) die een beetje het aanspreekpunt zijn voor de andere ouders van de kinderen in de klas en ook een beetje de contactpersoon van de leerkracht.

Toen Zelie in de eerste kleuterklas zat heb ik mij voor de eerste keer opgegeven als klasafgevaardigde. We waren nieuw op school en de klasafgevaardigden van alle klassen komen drie maal per jaar samen met de directeur en zo worden er dingen van school besproken. Ik vond dat interessant, zo de school beter leren kennen.

Ondertussen ben ik dus al 8 jaar klasafgevaardigde en sinds vorig jaar ook de secretaris van die driejaarlijkse vergaderingen. Ik blijf dat wijs vinden.

Eén van de dingen die klasafgevaardigden ook proberen doen is een activiteit te organiseren zodat de ouders van de kinderen van de klas elkaar ook een beetje leren kennen. Zelf organiseren, dat lukt mij niet altijd, maar als de andere klasafgevaardigden dat doen, dan probeer ik er toch voor te zorgen dat we erbij zijn.

En zo zijn we vandaag met de klas van Louis (waar ik geen klasafgevaardigde van ben) naar het Brakelbos gegaan voor een lentewandeling. Er was een gids en zo werd het een interessante wandeling. De gids was vooral gericht op de kinderen, maar wij als ouders hebben ons toch ook goed geamuseerd: een spelletje gespeeld om te zien hoe ‘stil’ je (niet) kan zijn in een bos, verzamelen van kleine kruipertjes, kikkervisjes en kikkers bekijken, …

En kwestie van elkaar als ouders een beetje te leren kennen, na de wandeling hebben we nog gezellig bijgepraat in één van de tavernes daar terwijl de kinderen op de speeltuin zaten.

Jammer dat het morgen school is, anders hadden we serieus wat langer blijven plakken.

Geef een reactie