Den boer op

De reclameregie mag mij dan misschien vergeten zijn toen ze apparaatjes uitdeelden om te testen, ze vonden wel mijn adres om met het hele gezin op uitstap te gaan en dat is ook heel leuk.

De vraag was of we geïnteresseerd waren om iets te doen rond de campagne die Danone nu voert, over waar hun melk vandaan komt en zo. Zoals de dame van Danone vandaag zei: ge kunt nog zoveel via reclame zeggen aan de mensen dat de melk van lokale boeren komt en van zeer goede kwaliteit is, als de mensen dat niet zelf kunnen meemaken en zien, dan komt dat toch niet echt over.

Dus contacteerden ze hun leveranciers met de vraag of die het zouden zien zitten om een soort van opendeur dag te houden en een aantal van hen ging akkoord. En zo hebben ze het ook mogelijk gemaakt voor u en ik om in levende lijve zo’n melkboerderij te gaan bezoeken.

Elke zondag tijdens de grote vakantie kan je zo’n bezoekje doen en het is eigenlijk wel meer dan gewoon een bezoekje. Wij werden om 10.00u verwacht in het verre Wuustwezel voor een brunch. We werden daar zeer goed ontvangen met een glas versgeperst appelsiensap en een volledig buffet stond al te blinken. We konden ‘aanvallen’ wanneer we wilden en de keuze was meer dan ruim: ruim assortiment aan broodjes, brood en koffiekoeken, zalig roerei met tomaatjes, spek en kruiden, uiteraard verschillende producten van Danone (yoghurt, mousses, drankjes…), tomatensla, gemengde sla, charcuterie, quiches, kaasschotel, cornflakes, verse chocomelk, koffie, thee, water, … Alles zeer vers en lekker klaargemaakt.

Ook de kinderen waren zeer welgekomen want het bezoekje is dus echt op de volledige familie gericht. Er stond een springkasteel (ge ziet dat dus van hier dat de kinderen veel gegeten hebben: dat springkasteel was uiteraard veel interessanter), er waren kleurprenten en dingen om die mee in te kleuren. De kinderen kregen hun eigen afzonderlijke rondleiding vóór de volwassenen en ze kwamen zeer enthousiast terug, zeker nu er die morgen net twee kalfjes geboren waren en ze die hebben kunnen zien.

De

Daarna was het de beurt aan de volwassenen. Terwijl iemand van de organisatie bij de kinderen bleef, konden wij met een gerust hart vertrekken. We kregen een uitgebreide uitleg van hoe de koeien behandeld werden, wat voor voer ze krijgen, de verschillende stadia van hun opgroeien, het verzorgen, het kalveren, al wat erbij komt te kijken en uiteraard het melken. De rondleiding werd door de boer zelf gegeven (enfin, de jonge boer, want het is een familiebedrijf waar vader, moeder en zoon samenwerken) en het enthousiasme en de liefde voor het vak druipten er van af en zoiets werkt aanstekelijk. Zo’n blik achter de schermen krijgen met zoveel uitleg … zeer leuk. De boer beantwoordde ook alle vragen die we stelden.

Als afsluiter mochten we nog poseren voor een instant foto om mee te nemen. Ik heb den anderen dan maar een beetje onder druk gezet om met ons vijf op foto te gaan, want zoveel gezinsfoto’s hebben we hier niet, en het is nog gelukt ook. Toen we afscheid namen kregen we nog een hele goodie-bag toegestopt met allemaal lekkers van, u raadt het al, Danone.

Wil je ook eens gaan genieten van een lekkere brunch en zo’n bedrijf ook van dichtbij bekijken, dan moet je naar de website van Danone surfen en u inschrijven, want het is een aanrader én het is gratis, wat ook altijd meegenomen is.

Dankuwel Danone voor een leuke middag.

Geef een reactie