3+ weken zonder vlees

Als ik mag afgaan op wat den anderen schrijft zijn er ondertussen 27 dagen gepasseerd zonder vlees. Enfin, voor hem toch, want hij is daar radicaler in dan ik.

Thuis heb ik vegetarisch gekookt voor man en kinderen, maar buitenshuis heb ik er echt niet naar gekeken. Op woensdag, bij mamie bijvoorbeeld, dan aten we gewoon wat de pot schafte en daar was ook vlees bij. Op het scoutsfeest was er WAF (worst-appelmoes-frieten) en de W heb ik ook niet laten liggen. Op de voorstelling van Lego Friends waren er hapjes en toen heb ik er ook niet naar gekeken of het nu al dan niet vegetarisch was, zeker omdat ik liever zout dan zoet eet, in tegenstelling tot anderen.

Maar hoofdzakelijk heb ik dus ook vegetarisch gegeten en de kinderen ook.

Het tussenverdict: ik ben daar wel content van. Ik eet ongelooflijk graag groenten en ik probeer veel nieuwe gerechten uit met bijgerechtjes. Ik moet wel langer achter de potten staan en inventiever zijn om meer dan’gewoon groenten’ op tafel te zetten, maar het lukt (ook al kost het meer inspanning). Tot mijn verbazing is zelfs de wederhelft content en vindt hij het over het algemeen lekker. De dochters zijn ook zeer content en ik heb Anna eigenlijk nog weinig met zoveel smaak zien eten. Vegetarisch eten is echt haar ding. De jongens daarentegen, die zijn aan het aftellen tot het einde van de 40 dagen. Ik denk dat ze uitkijken naar de woensdagen bij mamie om vlees te kunnen eten. Hoeveel keer dat zij al geen boterhammen gegeten hebben omdat ze het niet lustten 🙂 Soit, ze zullen het ook wel overleven.

Ik denk nu wel dat wij nadien meer vegetarisch gaan eten, maar ik vrees er eigenlijk voor: een stuk vlees, groenten en patatten erbij is toch een pak gemakkelijker op tafel te toveren. Ik ben namelijk zo’n kieken dat alles zelf wil maken en dan nog vers ook en mijn tijd achter het fornuis is de laatste weken dramatisch gestegen. We zien nog wel.

En ondertussen doen we nog een paar dagen door (behalve volgend weekend want dan gaan we een weekend weg, zonder kinders. Er zal gemengd eten zijn, dus ik zal ook wel vegetarisch eten, maar als er een buffet is dan ga ik mij niet beperken hoor).

One thought on “3+ weken zonder vlees”

Geef een reactie