Het is voorbij

Twee jaar hard werken werd gisteren beloond, want toen kreeg ik mijn diploma. Ik heb nu het diploma van leraar (zo staat het er toch op).

De afgelopen maanden waren dan ook ongelooflijk druk. Met stages en observaties, niet-lesactiviteiten en vooral ook nog ongelooflijk veel taken, verslagen, forumgesprekken en een examen. Maar kijk, het heeft opgeleverd en daar doe je dan uiteindelijk toch voor.

Vier vriendinnen zijn het gisterenavond gaan vieren met mij. Nu, die afspraak was al vastgelegd voordat ik wist of ik geslaagd was of niet: ofwel gingen ze mij helpen om mijn verdriet te verdrinken, ofwel ging het vieren worden. Gelukkig werd het het laatste.

Want van dat verdriet verdrinken, dat was helemaal niet zo onmogelijk. Integendeel. Het zag er toch even helemaal niet goed uit en dan spreek ik over iets zeer realistisch, niet iets dat ik zeg om medelijden te wekken.

Soit. Het is voorbij. Nu nog een kleine twee weken werken en dan heb ik ook vakantie.

Time to relax, yeah!

8 thoughts on “Het is voorbij”

  1. Proficiat! Ik heb ook een tweede diploma gehaald terwijl ik werkte en ik herinner me nog goed dat dit niet altijd evident was.

  2. Sandraatje,
    proficiat! ge zijt een kei!!! al mijn respect voor hoe je dat in ’s hemelsnaam hebt klaargespeeld!
    heel je gezin runnen, werken, socializen, enz. enz. en dan dat nog erbij! ge gaat vrees ik in nogal een zwart gat vallen, deze zomer – maar nee – ’t zal een roze gat zijn šŸ™‚
    geniet ervan!

Geef een reactie