Rare mensen soms

Het is niet de eerste keer dat ik het tegenkom. Naar het buitenland gaan, vragen aan de inlanders waar het aangeraden is om iets te eten, en dan naar en niet-inheems restaurant gestuurde worden. Zo waren we ooit in Parijs en stuurden ze ons naar een Belgische keten. Rare mensen die Fransen, dachten we toen.

Als mensen mij dat thuis vragen, begin ik met te vragen wat ze willen eten. Als ze dan absoluut ‘gekend’ voedsel willen eten, dan zoek ik wel, maar ik ga toch eerst wel proberen ze Belgische kost te laten eten.

Gisteren toegekomen rond 22.45u in het appartement en dus nog niet gegeten. Maar Barcelona is nog volop in actie op zo’n uur, dus ging het geen probleem zijn om nog iets te eten. We vroegen aan de gastvrouw om suggesties en er werden ons hier twee Italiaanse resto’s aangeraden. Zeer bizar. Zeker omdat we hier vlakbij een plein zitten waar het vol café-achtige plaatsen is en waar ze overal Spaanse tapas serveren.

We hebben dan toch maar plaats genomen in zo’n Spaans etablissement en hebben tapas besteld: patates bravas, een variatie aan kroketjes, een aardappeltaart, kippenvleugels, stokbrood met tomatensaus. Heerlijk.

Een goede start van het weekend.

Geef een reactie