Interessant

Michel heeft me een week of twee eens verteld dat hij info krijgt over hoe “de” zwangerschap zo per week verloopt: wat de “symptomen” en zo kunnen zijn. Het is eens tof dat ik dat ook te weten kom … samen met de rest van zijn bloglezend publiek. 🙂

Dat indalen, dat mag wel gebeuren. De kleine drukt momenteel op de verkeerde plaatsen in mijn buik als ik op mijn rug lig. Het resultaat is dat ik onpasselijk wordt als ik te lang op mijn rug lig. Dus in de zetel liggen is ook niet al te comfortabel. Maar ik vermoed dat er wel iets van is, want ik heb de indruk dat ik de laatste twee dagen (avonden) weer (langer) op mijn rug kan liggen.

De aambeien wil ik wel vermijden, maar hoe doe je dat en heb ik ze eigenlijk nog niet? Mijn stoelgang is niet meer echt soepel en pijnloos, maar wil dat zeggen dat ik aambeien heb? Het is nu hetzelfde scenario op dat vlak als bij de andere drie. En als ge aambeien hebt, gaan die dan vanzelf weg (zo na een zwangerschap) of is dat “voor altijd”?

En verder probeer ik zoveel mogelijk variatie in mijn dieet te brengen en het gezond te houden en neem ik mijn vitaminepillen rigoreus. Dat “gezond houden” is eigenlijk alleen overdag want ’s avonds snoep ik vooral (chocolade en chips) . Ik weet het, niet zo goed en zeker niet gezond, maar uiteindelijk is dat niet iets zwangerschapsgebonden bij mij. Ik ben geconditioneerd om ’s avonds voor de TV te snoepen en dit als sinds bijna zo ver als ik mij herinner. Het doet blijkbaar niets negatiefs voor mijn gewicht en ik heb ooit horen zeggen dat chocolade zelfs goed is voor ontwikkelende babies: ze zouden er rustiger van worden … en als ge dat niet gelooft dan maak ik u wel iets anders wijs 🙂

One thought on “Interessant”

  1. Aambeien krijg je meestal door het persen tijdens de bevalling. Het is vrij vervelend maar er bestaan goede medicijnen, die je zelfs mag nemen als je borstvoeding geeft. Je kunt ook ijs vragen om er tegen te houden, dat helpt de pijn te verzachten en neemt de zwelling weg. Mijn laatste bevalling is nu ruim 13 jaar geleden en ik heb er nog zelden last van.

Geef een reactie